Ρωσία

Tο νέο ''ιπτάμενο φρούριο'' του Πούτιν με τις απίστευτες δυνατότητες

Πολλοί γνωρίζουν, ότι τα προεδρικά αεροπλάνα τόσο του Προέδρου των ΗΠΑ όσο και αυτό του Προέδρου της Ρωσίας, αποτελούνται από προηγμένη τεχνολογία αλλά και από πολυτέλεια που δεν συναντάς σε άλλα.

Το Ilyushin IL-96-300PU, που κατασκεύασε η Voronezh Aircraft Production Association, για τις ανάγκες του Πούτιν, πιάνει μέγιστη ταχύτητα 900χλμ/ώρα και ξεχωρίζει από το κανονικό μοντέλο, λόγω της επιμηκυμένης ατράκτου του και της πλούσια διακοσμημένης καμπίνας του με ταπισερί και χρυσές «πινελιές».

Αλλά, όπως θα ανέμενε κανείς από αεροσκάφη που μεταφέρουν παγκόσμιους ηγέτες, το IL-96-300PU διαθέτει κι ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, που του επιτρέπει να λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων και συντονισμού των ρωσικών στρατευμάτων, σε περίπτωση αιφνίδιας επίθεσης, ενόσω ο Πούτιν είναι στον αέρα.

Η Ρωσία, αποφάσισε να προχωρήσει σε αντικατάσταση υψηλής τεχνολογίας, για το απόρρητο πυρηνικό «αεροπλάνο της Ημέρας της Κρίσεως», με ενισχυμένο εύρος και βελτιωμένες δυνατότητες.

Η Ρωσία, άρχισε να εργάζεται για μια ολοκαίνουργια εκδοχή του φημισμένου «αεροπλάνου της Ημέρας της Σοβιετικής εποχής», ενός αεροσκάφους, που έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει την κορυφαία ηγεσία της χώρας και να την κρατήσει ασφαλή,  σε περίπτωση εξερχόμενου πυρηνικού πολέμου.

Αυτό  αναφέρθηκε σύμφωνα με τη RIA Novosti, αναφερόμενη σε μια πηγή από τη στρατιωτική αεροναυπηγική  βιομηχανία, η οποία αποκάλυψε ότι το νέο αεροπλάνο, θα βασίζεται στη μεγάλη άτρακτο του Il-96-400M, κατασκευασμένο από τον καθιερωμένο κατασκευαστή αεροσκαφών της χώρας Ilyushin.

Αναφέρεται  επίσης, ότι η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει δύο αεροπλάνα.

Εκτός από το ότι θα διατηρεί το κορυφαίο αεροπλάνο της χώρας ασφαλές, το αεροσκάφος θα  λειτουργεί επίσης, ως απομακρυσμένος σταθμός διοίκησης, επιτρέποντας στην ηγεσία να στείλει εντολές από τον ουρανό.

Αυτά τα νέα αεροσκάφη, θα αντικαταστήσουν τελικά τα υπάρχοντα «αεροπλάνα της Ημέρας» του Ilyushin Il-80. Με την τελευταία τεχνολογία, τα νεόκτιστα αεροσκάφη θα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια, θα έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα και θα μπορούν ακόμη και να επικοινωνούν με υποβρύχια σε ακτίνα 6.000 χιλιομέτρων.

Όπως έχουν τα πράγματα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, έχουν επί του παρόντος τέσσερις αεροναυτικούς σταθμούς Il-80. Κατασκευάστηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής περιόδου, τα αεροπλάνα βασίζονται στα επιβατικά αεροσκάφη Il-86, τα οποία έχουν πετάξει εδώ και πολλά χρόνια από τους Aeroflot.

Ωστόσο, παρά το μυστικό που περιβάλλει τα αεροπλάνα υψηλής ασφάλειας, ένα από αυτά δέχθηκε κλοπές πέρυσι. Δύο άγνωστοι  έκλεψαν 39 μονάδες ηλεκτρονικού εξοπλισμού και 5 πίνακες ραδιοφωνικών σταθμών, που ήταν εγκατεστημένες στο αεροπλάνο, ενώ υποβάλλονταν σε προγραμματισμένες εργασίες εκσυγχρονισμού, στο Ταγκανρόγκ, στα νότια της χώρας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την κρατική United Aircraft Corporation (UAC), κανένας από τους κλεμμένους εξοπλισμούς δεν ήταν απαραίτητος για τους σκοπούς του αεροσκάφους.

Ένα ανάλογο αεροπλάνο υπάρχει επίσης στις ΗΠΑ, που ονομάζεται Boeing E-4 Advanced Airborne Command Post. Αυτό το αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί, για να είναι ένα επιβιώσιμο κινητό σημείο εντολών, για τον Πρόεδρο και άλλα ανώτερα μέλη της δομής διοίκησης.

Τέλος  για λόγους ασφαλείας ο Πούτιν διαθέτει ένα σμήνος τεσσάρων IL-96-300PU. Όταν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ετοιμάζονται και τα τέσσερα για απογείωση, αλλά εκείνο που θα χρησιμοποιήσει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, επιλέγεται την τελευταία στιγμή, ενώ τουλάχιστον ένα ακόμη τον ακολουθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ