Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανία: Oι Ρώσοι σχεδιάζουν ακόμη και δημόσιες εκτελέσεις αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Όσο η ρωσική προέλαση συνεχίζεται, απειλώντας την εδαφική ακεραιότητα ουκρανικών πόλεων, εντείνεται καθημερινά ο φόβος για την επόμενη ημέρα στη χώρα που βρίσκεται στο «έλεος» της σύρραξης και της ανθρωπιστικής κρίσης. Μέχρι και σχέδια για δημόσιες εκτελέσεις Ουκρανών πολιτών έχουν στα σκαριά οι Ρώσοι, όπως αποκαλύπτουν υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης. 

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η βάρβαρη αυτή πράξη θα τελεστεί σε υπό κατάληψη πόλεις με σκοπό να επισημοποιηθεί η ρωσική επικράτηση. 
Στο τρίπτυχο της στρατηγικής του Κρεμλίνου η απαγόρευση διαδηλώσεων, οι φυλακίσεις πολιτικών αντιφρονούντων, οι δημόσιες εκτελέσεις προσώπων. 

Η πληροφόρηση για τα ανατριχιαστικά αυτά πλάνα προέρχονται από ευρωπαϊκή πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διατείνεται ωστόσο - σύμφωνα με το Bloomberg - ότι έχει διαβάσει ρωσικά απόρρητα έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ρωσία  σχεδιάζει με τη βία να ελέγξει τα πλήθη και να καταστείλει, με οποιονδήποτε τρόπο, κάθε διαμαρτυρία», σημείωσε η πολιτική συντάκτρια του Bloomberg, Κίτι Ντόναλντσον.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, οι πολιτικοί αναλυτές εστιάζουν στις εμπρηστικές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του, κατά τη συνομιλία τους, για τη συνέχιση του πολέμου.


Το διπλωματικό θρίλερ κλιμακώνεται.  Παρά τις προσπάθειες για διπλωματική λύση, οι ρωσικές δυνάμεις «σφίγγουν» τον κλοιό γύρω από πόλεις της Ουκρανίας, σφυροκοπώντας Μαριούπολη και Χάρκοβο, ενώ επιμένουν ότι έχουν καταλάβει τη Χερσώνα.

Οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν το αποτέλεσμα που επιθυμούσε η Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της χώρας, ωστόσο συμφωνήθηκε η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων, αλλά και η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από κοινού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκκένωσης των περιοχών. Θα υπάρξει και τρίτος γύρος συνομιλιών, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο οι προσπάθειες να «περιχαρακωθεί» ο ρωσικός μεγαλοϊδεατισμός έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμιο ζήτημα. Η διεθνής κοινότητα εμπλέκεται σε ένα ράλι. Κυρώσεις, αποκλεισμοί, προειδοποιήσεις, όλα στοχεύουν να «φρενάρουν» τα μεγαλεπίβολα σχέδια επεκτατισμού του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ελπίδες να βρεθεί κάποια συμβιβαστική οδός στον νέο γύρο συνομιλιών της Πέμπτης έπεσαν στο «κενό». Ναυάγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η δεύτερη προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός ύστερα από τις συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών. Ο πήχης, πάντως, δεν είχε τεθεί ποτέ ψηλά, καθώς μετά τον πρώτο αποτυχημένο γύρο συζητήσεων, κορυφαίοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου και του Κιέβου κρατούσαν μικρό καλάθι. 

Μελανή ένδειξη το γεγονός ότι εν μέσω δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στις δύο πλευρές,  οι Ρώσοι εξακολουθούσαν να βομβαρδίζουν πόλεις, με πυρά να πλήττουν πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια και ατμοηλεκτρικό στην πόλη Ακτίρκα

Για τια αρχές της ερχόμενης εβδομάδες είναι προγραμματισμένος ο τρίτος γύρος συνομιλιών, με τον αριθμό των νεκρών αμάχων να αυξάνεται ανησυχητικά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ