Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς στρατηγική εξόδου ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος διακινδυνεύει το αξίωμά του, εκτιμά ο γερμανός ειδικός σε ζήτηματα ασφάλειας Γ. Βέμπερ. Καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ζητά από το βήμα του ΟΗΕ η γερμανίδα υπΕξ Αν. Μπέρμποκ.

O γερμανός ειδικός σε ζητήματα ασφαλείας Γιόαχιμ Βέμπερ από το Ινστιτούτο Cassis (Center for Advanced Security, Strategic and Integration Studies) του Πανεπιστημίου Βόννης, εκτίμησε μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόνταρε τα πάντα

Κατά την άποψή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν πόνταρε τα πάντα σε ένα χαρτί και δεν αύξησε σταδιακά την πίεση, όπως περίμενε αρχικά ο γερμανός ειδικός. Αντ’ αυτού, λέει ο Γιόαχιμ Βέμπερ, επέλεξε να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική πίεση διότι θέλει τη νίκη με κάθε τίμημα.

Ο ειδικός Γιόαχιμ Βέμπερ από το ινστιτούτο Cassis του Πανεπιστημίου Βόννης

Σύμφωνα με το γερμανό ειδικό με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν δεν διακινδυνεύει μόνο το κύρος του, αλλά παίζει κορώνα γράμματα ακόμα και την ηγεμονία του. Επιπλέον έχει προκαλέσει πολλές απώλειες σε ζωές Ουκρανών, αλλά και Ρώσων και αναζητεί τώρα μια αιτιολογία για όλα αυτά.

Σύμφωνα με τον ειδικό είναι μάλλον απίθανο ο πρόεδρος Πούτιν να παραδεχθεί στην παρούσα φάση ότι δεν απέδωσε η στρατηγική του και να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ουκρανία. Ολοκληρώνοντας ο Γιόαχιμ Βέμπερ από το Iνστιτούτο Cassis υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα φάση είναι σχεδόν αδύνατο για τη Δύση να χτίσει γέφυρες προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπέρμποκ στον ΟΗΕ: «Τα τανκς σας δεν φέρνουν ειρήνη».

Σε ομιλία της στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο ψήφισμα για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ απηύθυνε έκκληση για καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας: «Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε  μεταξύ ειρήνης και επιθετικότητας, μεταξύ του νόμου του ισχυρού και του δικαίου, της δράσης και της αδιαφορίας», υπογράμμισε η πολιτικός των Πρασίνων στο βήμα της γενικής συνέλευσης. 

Η Αναλένα Μπέρμποκ στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ

Η Αναλένα Μπέρμποκ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ψεύδεται και απευθυνόμενη στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται την ισχύ που απορρέει από την θέση της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ:  «Τα τανκς σας δεν φέρνουν νερό, δεν φέρνουν τρόφιμα για μωρά. Τα τανκς σας δεν φέρνουν ειρήνη. Όμως δεν θα μας παραπλανήσετε. Ούτε εμάς, ούτε τους λαούς μας, ούτε τον δικό σας λαό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...