Ρωσία

Ρωσία: Μήπως έχουν ξεφύγει λίγο; Πρόταση να υπάρξει ..... το «Πούτινγκραντ»

Το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να δοθεί στη ρωσική πόλη Αρχάγγελσκ, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχό της, Αλεξάντερ Ντονσκόι.

Ο λόγος που θα πρέπει να μετονομαστεί σε... «Πούτινγκραντ», είναι διττός: αφενός θα επιταχύνει την ανάπτυξη και αφετέρου τα χρήματα θα δαπανώνται σωστά λόγω του φόβου να μην πάει τίποτα λάθος!

Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα 29ru, ο Ντονσκόι παρουσίασε την ιδέα, σημειώνοντας ότι η αλλαγή του ονόματος σε Πούτινγκραντ, από τον σημερινό Ρώσο Πρόεδρο θα ήταν «χρήσιμη».

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτό θα μας δώσει μια πολύ ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση, γιατί κανένας αξιωματούχος δεν θα κάνει τίποτα κακό στο Αρχάγγελσκ. Τα χρήματα θα επενδυθούν σωστά», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος, υπονοώντας ότι κανείς δεν θα ήθελε να προκαλέσει προβλήματα σε μια πόλη που φέρει το όνομα του μακροχρόνιου ηγέτη της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Ντονσκόι, ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα καταψήφιζε την ιδέα.

«Το Πούτινγκραντ είναι το τέλειο όνομα. Κανείς δεν θα τα βάλει με αυτή την πόλη», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως θα δημιουργηθεί μια νέα ώθηση στους ντόπιους που μετά τα δύο χρόνια περιορισμών και lockdown για την COVID-19, θα γεμίσουν πάλι με χαμόγελο και ελπίδα.

Πολλές ρωσικές πόλεις έχουν πάρει το όνομά τους από πρώην ηγέτες και εξέχοντες πολιτικούς, ειδικά κατά τη σοβιετική εποχή.

Μέχρι το 1991, η Αγία Πετρούπολη ήταν γνωστή ως Λένινγκραντ, από το όνομα του επαναστάτη ηγέτη Βλαντιμίρ Λένιν.

Ο διάδοχός του, Ιωσήφ Στάλιν, είχε επίσης μια πόλη προς τιμήν του - το Στάλινγκραντ, το οποίο μετονομάστηκε σε Βόλγκογκραντ το 1961.

Τέλος, στη δεκαετία του 1980, η πόλη Ναμπερέζνι Τσέλνι στο Ταταρστάν της Ρωσίας, ονομαζόταν Μπρέζνιεφ από τον ομώνυμο σοβιετικό ηγέτη, Λεονίντ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ