στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

"Κατά Ριπάς" οι ρωσικές επιτυχίες! Στάχτη έγιναν 2 αμερικάνικα ραντάρ και 4 ομάδες αναγνώρισης των Ουκρανών (Βίντεο)

Ο Ολεκσάντρ Σάβτσουκ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας στρατευμάτων "Κέντρο" (Center), δήλωσε πως ρωσικά πυροβολικά πληρώματα χτύπησαν τμήμα πεζικού και θωρακισμένα οχήματα Ουκρανών στρατιωτών στο εδαφικό τμήμα Chervono-Dybrovsky της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων στην Ουκρανία.

"Η κίνηση του πεζικού και των οχυρωμένων οχημάτων της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανιχνεύτηκε στην περιοχή Chervono-Dybrovsky. Ως αποτέλεσμα της ζημιάς των πυρών που εκτοξεύθηκαν από το πυροβολικό μας, ο εχθρός υπέστη απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό," δήλωσε ο Ρώσος.

Παράλληλα, προστέθηκε πως τα πληρώματα ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων τύπου Osa ανακάλυψαν και κατέρριψαν ένα ουκρανικό drone κατά την διάρκεια μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προηγουμένως, η ρωσική κρατική Zvezda είχε αναφέρει πως η ρωσική ομάδα Zapad εξουδετέρωσε τέσσερεις ουκρανικές αναγνωριστικές ομάδες στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσίευση, πυρά από ρωσικά άρματα μάχης διατάραξαν την πορεία των εχθρικών μονάδων και ως αποτέλεσμα πιάστηκαν από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι Κατέστρεψαν Αμερικανικής Παραγωγής Ραντάρ

Την ίδια στιγμή, η Zvezda ανέφερε πως Ρώσοι στρατιώτες στην περιοχή της Μαρίινκα εξουδετέρωσαν 10 Ουκρανούς στρατιώτες, μαζί με ένα σετ δορυφορικών τηλεπικοινωνιών. Επίσης, στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, οι Ρώσοι μαχητές αναφέρθηκε πως κατέστρεψαν δύο μονάδες εχθρικών πυροβόλων. Αυτό έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας στρατευμάτων "Νότος" (South), Ιβάν Μπίγμα.

"Στην κατεύθυνση της Αντβίικα, μονάδες της πυροβολικής ταξιαρχίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέστρεψαν δύο ουκρανικούς σταθμούς ραντάρ AN/TPQ-50, οι οποίοι κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση και παρακολούθηση εχθρικών συστοιχιών. Τα πληρώματα των ρυμουλκούμενων πυροβόλων 152 χιλιοστών τύπου Msta-B στην περιοχή του οικισμού Novobakhmutovka κατέστρεψαν μία θέση πυρός και ένα ολμοβόλο 120 χιλιοστών, μαζί με τα πλήρωμα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων," πρόσθεσε ο Μπίγμα σύμφωνα με την ρωσική δημοσίευση.

Νωρίτερα, η Zvezda είχε αναφέρει σε ξεχωριστό άρθρο της πως κινητές ομάδες μονάδων των αερομεταφερόμενων δυνάμεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν ένα κέντρο παρατήρησης Ουκρανών στρατιωτών στην ζώνη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ποιο Είναι το Ραντάρ που Κατέστρεψαν;

Το ελαφρύ ραντάρ κατά ολμοβόλων (LCMR) AN/TPQ-50 είναι ένα ραντάρ ανίχνευσης στόχων που επιδεικνύει υψηλή ευκινησία, το οποίο χρησιμοποιούν ομάδες μάχης ταξιαρχιών, ταξιαρχίες πυροβολικού και μεραρχίες πυροβολικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σύστημα παρέχει αζιμουθιακή κάλυψη 360 μοιρών σε απόσταση 500 μέτρων έως 10 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα αυτόματα ανιχνεύει, κατηγοριοποιεί, παρακολουθεί και βρίσκει θέσεις από τις οποίες ο εχθρός εκτόξευσε πυρά χρησιμοποιώντας ένα ολμοβόλο, ή πυροβολικά και πυραυλικά συστήματα. Το σύστημα είναι εγκατεστημένο σε οχήματα, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοποθετημένο σε ένα τρίποδο.

GALLERY

ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
ANT PQ-50
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ