Κοινωνία

Κρήτη: Νέες αφίξεις μεταναστών - 180 άτομα εντοπίστηκαν σε τρία διαφορετικά περιστατικά

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού 12 μεταναστών από δύσβατη περιοχή στην Τρυπητή, στον Δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου, προχώρησαν πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα, 2 Νοεμβρίου, με τους 12 μετανάστες να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο και να παραδίδονται καλά στην υγεία τους στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, περίπου στις 20:15. Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα της 3ης ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και drone της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι 12 μετανάστες αποτελούσαν μέρος ομάδας συνολικά 43 ατόμων, που είχαν αποβιβαστεί από σκάφος στην περιοχή της Τρυπητής. Οι 31 εντοπίστηκαν στην παραλία, ενώ για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των υπόλοιπων, οι οποίοι βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της ΕΜΑΚ. Στη συνέχεια, και οι 43 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Δύο ακόμη επιχειρήσεις διάσωσης νότια της Κρήτης

Την ίδια ώρα, δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στην πρώτη επιχείρηση, μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Frontex εντόπισε λέμβο με περίπου 75 επιβαίνοντες, 43 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από περιπολικό πλοίο του Λιμενικού και μεταφέρονται στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Σε δεύτερο περιστατικό, εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 62 αλλοδαπούς, σε απόσταση 41 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, επίσης από μη επανδρωμένο μέσο της Frontex. Η περισυλλογή τους πραγματοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τους μεταφέρει στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ελληνοτουρκικά 0

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο με την Τουρκία» – Η προειδοποίηση πρώην στελέχους των ισραηλινών πληροφοριών στην Ελλάδα (Βίντεο)

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία απευθύνει ο Μάρκο Μορένο, πρώην...