Βλαντιμίρ Πούτιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αποκαλύπτει ο Γραμματέας του Πούτιν: Ο πρόεδρος μένει σε διαμέρισμα στο Κρεμλίνο από την αρχή του πολέμου! (Βίντεο)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε να χρησιμοποιεί συχνά ένα διαμέρισμα στο ίδιο το Κρεμλίνο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Αυτό έγινε γνωστό μέσω επίσημης δήλωσης του γραμματέα τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η δήλωση αυτή δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο από την ρωσική κρατική Zvezda.

"Πολύ συχνά μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία," απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην σχετική ερώτηση της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας TASS.

Ο Πεσκόφ εξήγησε πως ο επικεφαλής του κράτους μένει σε αυτό το διαμέρισμα αναλόγως το πόσο γεμάτο είναι το πρόγραμμα εργασίας του.

Προηγουμένως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει πως μέρος των διαπραγματεύσεών του με τον ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έλαβε χώρα στο διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο. Εκεί, σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, ήπιαν τσάι δίπλα σε τζάκι και μίλησαν με ηρεμία.

Οι Ουκρανοί "Παραπονιούνται" για τα ρωσικά Φλογοβόλα

Σε άλλη δημοσίευσή της, η Zvezda αναφέρει πως ρωσικά TOS-1A Soltsepek καίνε εχθρικές θέσεις στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία, αφαιρώντας κάθε πιθανότητα επιβίωσης Ουκρανών στρατιωτών. Αυτό φαίνεται να δήλωσαν και ίδιοι Ουκρανοί στρατιώτες σε συνέντευξή τους με την ουκρανική σελίδα Strana.ua.

"Είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσεις από μία ομοβροντία της 'Λιακάδας', όσο βαθιά και να σκάψεις. Καίει ότι καίγεται," φαίνεται να δήλωσε ένας από αυτούς σύμφωνα με την ρωσική σελίδα.

Zvezda - TOS-1A Soltsepek

Το υλικό της δημοσιοποίησης σημειώνει επίσης πως το πλεονέκτημα του πυροβολικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις των Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Μπαχμούτ, αφού τα ρωσικά πυροβολικά πυρά έχουν καταστρέψει σχεδόν όλους τους δρόμους της πόλης.

Οι δρόμοι αυτής της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και χρήσιμοι για τους Ουκρανούς γιατί τους χρησιμοποιούν για να ανεφοδιάσουν τις εναπομείναντες δυνάμεις τους στην πόλη. Βέβαια και οι ίδιοι έχουν ανατινάξει αρκετούς δρόμους και γέφυρες με σκοπό να δυσκολέψουν και να καθυστερήσουν την ρωσική προέλαση και κατ' επέκταση κατάληψη της πόλης.

Προηγουμένως, ένας ανταποκριτής της Zvezda στο πεδίο της μάχης, έδειξε σε βίντεο την δράση των ρωσικών φλογοβόλων συστημάτων TOS-1A Soltsepek από κοντά. Τα συστήματα αυτά είναι στην πραγματικότητα πολλαπλοί εκτοξευτές που ρίχνουν πολύ καταστροφικά θερμοβαρικά όπλα.

Τα θερμοβαρικά όπλα, τα οποία αποκαλούνται επίσης βόμβες κενού αέρος (vacuum bombs), είναι ένας τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιούν το οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα για να προκαλέσουν μία έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας.

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο της Zvezda παρακάτω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...