Zvezda - Ka-52
Ένοπλες Συρράξεις

Ασταμάτητο σφυροκόπημα από ρωσικούς "Αλιγάτορες"-Καταστράφηκε ουκρανικό διοικητικό κέντρο (Βίντεο)

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε υλικό από την μαχητική εργασία ρωσικών πληρωμάτων των επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Ka-52, στην ζώνη των ένοπλων συρράξεων στην Ουκρανία.

Κατά την πραγματοποίηση εξορμήσεων, οι πιλότοι της ρωσικής αεροπορίας στρατού εκτόξευσαν πυραύλους σε οχυρωμένα σημεία που ανακάλυψαν, στα οποία βρίσκονταν οπλισμένοι σχηματισμοί Ουκρανών στρατιωτών. Ως αποτέλεσμα της μαχητικής χρήσης όπλων, η Zvezda αναφέρει πως το διοικητικό κέντρο και τα θωρακισμένα οχήματα των Ουκρανών καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

"Ολοκληρώσαμε την μαχητική εργασία καταστροφής εχθρικού οχυρού. Χρησιμοποιήσαμε κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) και μη κατευθυνόμενους πυραύλους εναέριας εκτόξευσης. Οι τελευταίοι χρησιμοποιήθηκαν σε απότομη ανύψωση του μπροστά μέρος του ελικοπτέρου (pitch-up)," δήλωσε ο "Παβέλ", διοικητής του πληρώματος του Ka-52 Alligator.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αφού προκλήθηκε η ζημιά από τις βολές στον εχθρό, οι Ρώσοι εχθροί εκτέλεσαν ελιγμό διαφυγής και πήραν πορεία επιστροφής προς τον διάδρομο προσαπογειώσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ρωσική δημοσίευση, κατά την διάρκεια της ειδικής αυτής επιχείρησης, η αεροπορία στρατού αναλαμβάνει καθήκοντα συνοδείας κομβόι, καταστροφής εχθρικού εξοπλισμού, μεταφοράς στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως και παροχή εναέριας υποστήριξης πυρός για μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε δημοσιεύσει υλικό από τις μαχητικές εξορμήσεις πληρωμάτων αεροσκαφών τύπου Su-34 των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα πληρώματα των μαχητικών-βομβαρδιστικών αναλαμβάνουν καθήκοντα εναέριας περιπολίας και καλύπτουν τις δράσεις ρωσικών στρατευμάτων κάθε στιγμή και υπό κάθε καιρική συνθήκη, ανέφερε η Zvezda.

Υλικό: Επιθέσεις Su-25 και Su-34

Σε άλλη δημοσίευση τώρα, το ρωσικό υπουργείο μας έδειξε μέσω της Zvezda την μαχητική δράση επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25 και Su-34 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία ανέλαβαν καθήκοντα υποστήριξης επιθετικών επιχειρήσεων του ρωσικού πεζικού στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονιέτσκ και της Ζαπορίζια. 

Τα πληρώματα συνεννοούνται στον αέρα για να εμπλακούν με σημαντικούς στόχους, θωρακισμένα οχήματα, όπως και για να παρέχουν εναέρια κάλυψη για δυνάμεις αεράμυνας. 

Το υλικό δείχνει συγκεκριμένα ένα ζεύγος Su-25 να επιτίθεται θέσεις Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων. Τα αεροπλάνα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο πτήσης. Έτσι οι Ρώσοι αναφέρουν πως τα αεροσκάφη μένουν απαρατήρητα για μεγάλο χρονικό διάστημα από εχθρικά συστήματα αεράμυνας και κατ' επέκταση πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές πυραυλικές επιθέσεις.

Οι στόχοι της ρωσικής αεροπορίας είναι οχυρώσεις και οχυρά του εχθρού, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμου, θωρακισμένα οχήματα και αεροπλάνα και τέλος συγκεντρωμένοι σχηματισμοί Ουκρανών στρατιωτών.

Στις ίδιες κατευθύνσεις εκτελούν μαχητικές περιπολίες και ελικόπτερα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στρατού, όπως οι τύποι Mi-8, Mi-35 και Ka-52. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...