Κόσμος

ΗΠΑ: Απειλούν Χριστιανούς που δεν αποδέχονται τους «γάμους» ομοφυλοφίλων

Ένα μικρό αρτοποιείο σε μια μικρή  πόλη του Τέξας το οποίο  ανήκει σε μια οικογένεια Βαπτιστών  δέχεται συνεχώς απειλές, όταν αρνήθηκε να παρασκευάσει   μια τούρτα γάμου για ένα ζευγάρι γκέι, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η Έντι  και ο Νταίβιντ έχουν  το δικό τους αρτοποιείο  στην πόλη   Longview του  Τέξας, το οποίο είναι   γνωστό  για  τα καταπληκτικά γλυκίσματα και τα μπισκότα ζάχαρης που φτιάχνει.

Στην πόλη αυτή υπάρχουν στην πλειοψηφία τους ευσεβείς χριστιανοί  ,  πιστά μέλη της  τοπικής εκκλησίας των Βαπτιστών, όπως και οι ιδιοκτήτες  του αρτοποιείου που αναφέραμε , γνωστοί και οι ίδιοι για τις  θρησκευτικές τους  πεποιθήσεις.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις  17 Φεβρουαρίου 2016, όταν ο Μπεν Βαλένθια και ο Λουίς  Μαρμολέγιο  ζήτησαν από τους  αρτοποιούς να τους φτιάξουν  μια τούρτα για τον επερχόμενο «γάμο τους».

Η σύζυγός του Αρτοποιού  τους είπε: «Λυπάμαι, αλλά δεν παρασκευάζουμε  γαμήλιες τούρτες για γάμους ομοφυλόφιλων . Εμείς δεν φτιάχνουμε γλυκίσματα που  έρχονται σε σύγκρουση με  τις πνευματικές πεποιθήσεις μας».

« Δεν υπήρξε  κάτι προσωπικό εναντίον των δύο νεαρών ανδρών. Πρέπει απλώς να είμαστε σε θέση να δουλεύουμε στην επιχείρησή μας με έναν τρόπο που θα τιμά τον Θεό», δήλωσε ο σύζυγος της Αρτοποιού , Νταίηβιντ.

Μάλιστα προσέφεραν στο γκέι ζευγάρι και  έναν κατάλογο με  αρτοποιεία που θα κάλυπταν  τις ανάγκες τους, αλλά  οι δύο  άνδρες απλά απομακρύνθηκαν  έξω από το κατάστημα.

Λίγες μέρες αργότερα, το Αρτοποιείο  έλαβε ένα τηλεφώνημα από την τοπική εφημερίδα. Το ζευγάρι των γκέι είχε κατηγορήσει  δημόσια την οικογένεια Delorme για  διάκριση .

Ο ένας εκ των μηνυτών, ο  Marmolejo,  δήλωσε στην  τοπική εφημερίδα ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το ζευγάρι παραβιάζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, φτιάχνοντας μία Τούρτα γάμου.

«Δεν βλέπω πώς   μια τούρτα  γάμου θέτει σε κίνδυνο τις θρησκευτικές  πεποιθήσεις  κάποιου ; είπε ο ίδιος.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, η οικογένεια Delormes ήταν συγκλονισμένη  , λόγω των συνεχόμενων απειλών κατά της επιχείρησης και της   οικογένειάς τους. Θυμωμένοι  ακτιβιστές δημοσίευσαν  υποτιμητικά σχόλια, σε όλες τις  πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα σε δω στην κόλαση, κυρία», αναφέρει  ένα θυμωμένο μήνυμα. «Ρατσιστές εγκληματίες», «Αυτή η επιχείρηση διευθύνεται από ένα ομοφοβικό ζώο» , γράφει  άλλο μήνυμα.

Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην συνέχεια οι δύο γκέι  είχαν μια μακροχρόνια  πολιτική, που είχε  ως στόχο την εκδίωξη κάθε επιχείρησης που αντιτίθονταν  στα πανίσχυρα σχέδια τους , και  οι ιδιοκτήτες επικαλούνταν τις  θρησκευτικές πεποιθήσεις  τους και φυσικά το γεγονός ότι ήταν Χριστιανοί  .

Ο David είναι  ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις βίαιες απειλές που απευθύνονται στην  οικογένειά του,  απλώς και μόνο επειδή αυτός και γυναίκα του  θέλουν να ακολουθήσουν  τις διδασκαλίες του Χριστού.

«Υπάρχει κάτι λάθος με αυτό», είπε ο ίδιος . «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους ... αλλά θέλουμε να ζήσουμε και εμείς  την πίστη μας και να δουλεύουμε στον φούρνο μας με τρόπο που θα τιμά τον Θεό».

Οι Delormes γνωρίζουν ότι υπάρχουν  πολλές χριστιανικές επιχειρήσεις που  γίνει στόχος από τους γκέι ακτιβιστές,  έτσι αποφάσισαν να λάβουν νομική συμβουλή.

Σύμφωνα με κορυφαίο δικηγόρο, «όταν κάποιοι δέχονται απειλές εναντίον της οικογένεια τους, ή της  επιχείρησης  τους απλά λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων , υπάρχει σοβαρό πρόβλημα" .

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Βρετανοί Χριστιανοί σύρθηκαν στο δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να φτιάξουν κέικ για την ημέρα κατά της ομοφοβίας!), είχαμε αναφέρει ότι ένα ζευγάρι Βρετανών αρτοποιιών μηνύθηκε και σύρθηκε στο δικαστήριο διότι αρνήθηκε να ετοιμάσει  κέικ  για την ημέρα κατά της ομοφοβίας σε δύο ομοφυλόφιλους.

Δεν θέλουν όλοι αυτοί , οι οποίοι "βλέπουν" την ζωή με την «δική τους» άποψη,  να γίνουν μόνο  δημόσια αποδεκτοί , αυτό που  θέλουν  πιο πολύ είναι  και οι υπόλοιποι  πολίτες να τους θεωρήσουν ως « φυσιολογικούς» .

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις πεποιθήσεις του, όπως και οι Χριστιανοί που αρνούνται να συναινέσουν και καλά κάνουν , σε μια παρά φύση «άποψη» μερικών , οι οποίοι θεωρούν ότι είναι οι ίδιοι  «φυσιολογικοί» και οι υπόλοιποι "συντηρητικοί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...