Αρχείο

Βρετανοί Χριστιανοί σύρθηκαν στο δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να φτιάξουν κέικ για την ημέρα κατά της ομοφοβίας!

Ένα παράδοξο και συγχρόνως εξοργιστικό περιστατικό στην πολυπολιτισμική Βρετανική επικράτεια  αποτελεί γνώμονα για αυτά που μας «περιμένουν»,  και εδώ στην χώρα μας από την νέα τάξη πραγμάτων.

Ένα ζευγάρι Βρετανών αρτοποιιών μηνύθηκαν και σύρθηκαν στο δικαστήριο διότι αρνήθηκαν να ετοιμάσουν κέικ  για την ημέρα κατά της ομοφοβίας σε δύο ομοφυλόφιλους, αναφέρει  η έγκυρη βρετανική εφημερίδα telegraph.co.uk.

Οι ίδιοι δήλωσαν  ευθαρσώς στο δικαστήριο ότι θα επαναλάμβαναν την πράξη τους αρνούμενοι να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο ένα   νόμο που θα νομιμοποιεί τους   γάμους ομοφυλοφίλων,  επιμένοντας  ότι η πράξη τους αποτελεί ορόσημο και  καθορίζει  τα όρια της ελευθερίας της συνείδησης.

Ο Daniel McArthur,  γενικός διευθυντής των αρτοποιείων   Ashers Baking Co, και η σύζυγός του Amy επέμεναν με χριστιανικό σθένος  ότι,  «θα το κάναμε και  πάλι» παρά το γεγονός ότι διωκόμαστε  μέσω των δικαστηρίων από μια κυβέρνηση που επιβάλει πρόστιμα στην ελευθερία της προσωπικής επιλογής».

Η οικογενειακή επιχείρηση, που ευρίσκεται στο  Newtonabbey, κοντά στο Μπέλφαστ ( Βόρειο Ιρλανδία) , βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διεθνούς θύελλας το καλοκαίρι του 2014, όταν  οι ιδιοκτήτες ακύρωσαν μια παραγγελία για ένα κέικ που θα ανέγραφε τα ονόματα των ομοφυλοφίλων  Sesame Street Bert και Ernie με το σύνθημα «υποστηρίζουμε το γάμο ομοφυλοφίλων».

Ο Gareth Lee, ένα μέλος της  ΜΚΟ ομάδα Queerspace, είχε παραγγέλλει το κέικ για μια ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας κατά της ομοφοβίας.

Οι McArthurs, οι οποίοι είναι Ευαγγελιστές στο θρήσκευμα , δήλωσαν  ότι δεν τους επιτρέπει η  συνείδηση τους  να ετοιμάσουν  το κέικ, επειδή πιστεύουν ότι ο γάμος  με άτομα του ιδίου φύλου αντίκειται στην  διδασκαλία της Αγίας Γραφής.

Ο κ. Lee, ο οποίος υποστηρίζονταν από την έτερη ΜΚΟ "Επιτροπή Ισότητας", η οποία  λειτουργεί στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε ότι η πράξη αυτή αποτελεί «διάκριση»  βάσει των νόμων που απαγορεύουν την άρνηση παροχής υπηρεσιών για λόγους θρησκείας, φυλής ή γενετήσιου προσανατολισμού.

tatchell2_1789636b

Ο ίδιος λοιπόν δήλωσε στους δύο Χριστιανούς αρτοποιούς « θα πρέπει να το κάνετε αυτό, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν έχει σημασία τι λέει η συνείδησή σας  ... εμείς το απαιτούμε από εσάς ». !!!!

Στην δεύτερη άρνηση του ζευγαριού η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια με μήνυση του προαναφερομένου .

Η νομική ομάδα των McArthurs,  υποστήριξε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ήταν άσχετος στην προκειμένη περίπτωση , τονίζοντας  ότι το ζευγάρι  δεν γνώριζε αν  ο Lee ήταν γκέι, και οι ίδιοι απλά αρνήθηκαν να «συμμετάσχουν»  έμμεσα σε  μια πολιτική εκστρατεία  αλλαγής ενός βρετανικού νόμου για την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων .

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο  Ηνωμένο Βασίλειο και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ο γάμος του ιδίου φύλου δεν είναι επί του παρόντος νομικά κατοχυρωμένος στην Βόρεια Ιρλανδία. Οι  προσπάθειες για να αλλάξει ο νόμος  συναντούν την σθεναρή αντίσταση της αντιπολίτευσης.

Αλλά η Δικαστής Isobel Brownlie έκρινε ότι η άρνηση της κατασκευής ενός  κέικ , ακυρώνοντας  ταυτόγχρονα την παραγγελία αποτελέι σαφή διάκριση  εις βάρος του κ Lee.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε, αλλά μπορεί να προσβάλει  την απόφαση στο Εφετείο στο Μπέλφαστ αυτή την εβδομάδα.

Ο εναγόμενος συνεχίζοντας το κρεσέντο του δήλωσε στο ζευγάρι «Για μένα , νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσετε τον Χριστιανισμό σας στο σπίτι σας και στην εκκλησία σας, και αφού βγείτε από την πόρτα σας το πρωί μπορείτε να ξεχάσετε τις χριστιανικές πεποιθήσεις σας», είπε.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνονταν στην περίπτωση κατά την οποία το ζευγάρι θα ήταν π.χ μουσουλμάνοι ή ινδουιστές και πώς θα τους αντιμετώπιζε ο νόμος στην Βόρεια Ιρλανδία.

Η ουσία είναι μία και είναι πραγματική παντού πλέον , εάν κάποιος επικαλεσθεί ως  θρησκεία του το Χριστιανισμό αρνούμενος να «συμμορφωθεί» με οτιδήποτε την προσβάλει,  θα αντιμετωπίσει ολόκληρο το «σύστημα» εναντίον του.

Εκτιμάται ότι και στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα με την Ορθοδοξία και τους Έλληνες Χριστιανούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...