Αρχείο

Reuters : Οι ελληνικές αρχές αναμένουν 70.000 μετανάστες εντός της χώρας το επόμενο διάστημα !

Η ραγδαία είσοδο μεταναστών στην χώρα μας λαμβάνει τελείως εξωπραγματικές διαστάσεις τόσο στην έκταση  όσο και για τις δυνατότητες της ελληνικής επικράτειας .    

«Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα παγιδευτούν  στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τους 70.000 στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης Κ. Μουζάλας την Κυριακή, προσθέτοντας ότι το  σχέδιο του ΝΑΤΟ για την πάταξη των λαθρεμπόρων θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τις ροές των μεταναστών, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η χώρα μας είναι η κύρια πύλη προς την Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το πόλεμο  στην Μέση Ανατολή.

Πέραν αυτού  έχει  αυξηθεί υπέρμετρα και ο αριθμός των  οικονομικών μεταναστών  στην χώρα μας , οι οποίοι  επιθυμούσαν νε μεταβούν στην κεντρική Ευρώπη  δια μέσου των Βαλκανίων.

Τις τελευταίες   10 ημέρες πραγματοποιείται μια κανονική εισβολή χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα  κάτω από αδιάφορα βλέμματα των συμμάχων μας.

«Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πάρα πολλούς  ανθρώπους που θα   μείνουν παγιδευμένοι στη χώρα μας, οι  οποίοι θα είναι μεταξύ 50.000 και 70.000 ... πιστεύω  τον επόμενο μήνα», δήλωσε  ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας στην ελληνική τηλεόραση. Ήδη στην χώρα μας υπάρχουν αυτή την στιγμή περίπου 22.000 μετανάστες και πρόσφυγες .

Σε Ειδομένη, μια μικρή κοινότητα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ένας  αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων  Reuters,  ότι είδε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους , συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών, να κινούνται με τα πόδια προς τα σύνορα, και οι οποίοι αριθμούν  κατ 'εκτίμηση 6.000-7.000. Όλοι αυτοί διαμένουν  σε  αυτοσχέδιους  καταυλισμούς  από σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες.

Από την Παρασκευή πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ  που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων  τουρκικών και ελληνικών πλοίων, θα προσπαθήσουν να ελέγξουν  την κατάσταση.

Η νατοϊκή αρμάδα  σε συνεργασία με την τουρκική και την ελληνική ακτοφυλακή,  την Frontex, θα  επιστρέφουν  στην Τουρκία τυχόν μετανάστες που ναυαγούν στην Αιγαίο Πέλαγος.

«Αν εφαρμοστεί το σχέδιο του ΝΑΤΟ ... θα μπορούσε να μειώσει την εισροή μεταναστών κατά περίπου 70 τοις εκατό», είπε ο κ. Μουζάλας .

Ερωτηθείς κατά πόσον στην πράξη θα μπορούσε να σταματήσει  τελείως η εισροή μεταναστών , ο υπουργός απάντησε: «Όχι, η μετανάστευση δεν μπορεί να σφραγιστεί ολοκληρωτικά».

Η Ελλάδα έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που δοκιμάζει τα όρια της χώρας που πλήττεται από την οικονομική κρίση, τόνισε ο Υπουργός , χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που ζητήθηκε.

Η Αθήνα έχει ζητήσει μεταξύ άλλων σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, οχήματα μεταφοράς,  ασθενοφόρα μεταξύ άλλων προμηθειών, τόνισε  κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Η υποκρισία της Ευρώπης και η ελληνική αφέλεια οδηγούν την χώρα σε μεγάλους «κινδύνους»), αναφέραμε  ότι το παιχνίδι είναι  πολύ πιο μεγάλο για να αφορά μόνο την Ελλάδα .

Το σχέδιο της Νέας Τάξης έχει «τοποθετήσει» την χώρα μας και την Ιταλία ως « θύρες» από τις οποίες θα εισέρχονται οι  μουσουλμάνοι μετανάστες, οι οποίοι με χρήματα από τις χώρες του Κόλπου επιθυμούν να αλλάξουν την εθνολογική σύνθεση της ΕΕ , με σκοπό την δημιουργία των  « Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» με πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...