Αρχείο

Η υποκρισία της Ευρώπης και η ελληνική αφέλεια οδηγούν την χώρα σε μεγάλους «κινδύνους»

Πάνω από 120.000 μετανάστες στην Ελλάδα και την Ιταλία το 2016

Πάνω από 120.000 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα και στην Ιταλία αυτό το έτος,  αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο.

Ο αριθμός των 100.000 επιτεύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Από την αρχή του έτους μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2016,  η Ελλάδα κατέγραψε 111.099 άτομα που είχαν αποβιβαστεί στις ακτές της, σε σύγκριση με 3.952 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στην Ιταλία, έφτασαν 8.966 μετανάστες  στην ίδια περίοδο, σε σύγκριση με 7.882 το προηγούμενο έτος. Τουλάχιστον 418 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους φέτος στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη θάλασσα προς την Ευρώπη: 321 στη διαδρομή από την Τουρκία στην Ελλάδα και 97 στην κεντρική Μεσόγειο.

Η  Αλβανία, δια μέσω του Πρωθυπουργού της Έντι Ράμα  ανακοίνωσε ότι  δεν θα ανοίξει τα σύνορά της σε πιθανές μεταναστευτικές ροές. Η  δήλωση του Ράμα πραγματοποιήθηκε   στον αλβανικό  τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

« Δεν έχουμε κανένα λόγο να το πράξουμε . Δεν υπάρχουν  ούτε τις συνθήκες ούτε τα μέσα για να το πράξουμε σε μια εποχή που  άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορα  τους», δήλωσε ο  Ράμα, προσθέτοντας ότι « αν το βάρος μοιράζονταν, τότε θα ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί». 

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχει προειδοποιήσει ότι η πρόθεση της Ουγγαρίας για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων της ΕΕ,  που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα μέσα σε πέντε μήνες, «υπονομεύει» την κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση .

 Η υπηρεσία του ΟΗΕ ζήτησε από την Ουγγαρία να αποφύγει την  "πολιτική" του φόβου στα  ανθρωπιστικά θέματα και να μοιραστεί την ευθύνη αντί να βρίσκει άλλους τρόπους για να τα στρέφει  σε άλλες χώρες της ΕΕ.

"Η Ιταλία έχει επιδείξει «υποδειγματική συμπεριφορά» κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης  και θα μπορούσε να είναι "ένα μοντέλο" για άλλες πιο "διστακτικές" ευρωπαϊκές χώρες", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, μετά τη Ρώμη συνομιλίες με τον  Matteo Renzi την Παρασκευή.

Το παιχνίδι είναι  πολύ πιο μεγάλο για να αφορά μόνο την Ελλάδα . Το σχέδιο της Νέας Τάξης έχει «τοποθετήσει» την χώρα μας και την Ιταλία ως « θύρες» από τις οποίες θα εισέρχονται οι  μουσουλμάνοι μετανάστες, οι οποίοι με χρήματα από τις χώρες του Κόλπου επιθυμούν να αλλάξουν την εθνολογική σύνθεση της ΕΕ , με σκοπό την δημιουργία των  « Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» με πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες.

Στο σχέδιο αυτό υπάρχουν όπως ήταν αναμενόμενο « αντιδράσεις» από πολλές χώρες , οι οποίες στην πορεία των γεγονότων θα « πεισθούν» να υπακούσουν στα κελεύσματα των νεοταξιτών.

Όλα  όμως θα αλλάξουν μετά την κυοφορούμενη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης με επίκεντρο την Συρία και όλα αυτά τα σχέδια θα είναι απλά " σημάδια στην άμμο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...