Πολιτική

Το ακούσαμε και αυτό: Ενόχλησε και τη ΝΔ ο Μεταξάς στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Πέσαν να φάνε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόλμησε να εντάξει τον Ιωάννη μεταξά στις ιστορικές προσωπικότητες. Mόνο σε βαθύτατη υποκρισία και σε συμπλέγματα εθνικής μειονεξίας και αυτοακύρωσης μπορεί να αποδοθεί...

Η ανιστόρητη κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από Δεξιά και Αριστερά, επειδή σε σποτάκι του εμφανίζεται ο Ιωάννης Μεταξάς στη χορεία των μεγάλων ιστορικών προσωπικοτήτων. Το σποτ με το χαρακτηριστικό μότο «Η δύναμη των Ελλήνων» μπήκε προσωρινά στον... πάγο υπό το βάρος των δεκάδων εμμονικών σχολίων που έγιναν κυρίως στα social media. Σχόλια που παρουσίαζαν τον Μεταξά ως δικτάτορα και όχι ως τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει άρρηκτα συνδεθεί στην ιστορική και συλλογική μνήμη με το νικηφόρο έπος της Αλβανίας και την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Αξονα. Ως «δικτάτορα», όμως, αναφέρει τον Ιωάννη Μεταξά και η Ν.Δ. σε μια θλιβερή ανακοίνωση και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή στο ίδιο σποτ σε φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα (όταν πήγε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη όσων εκτελέστηκαν εκεί) κάπου στο βάθος και θαμπά, χωρίς να διακρίνεται καθαρά, εμφανίζεται και ο Μανώλης Πετσίτης μαζί με άλλους συριζαίους.

«Οι επικοινωνιακοί φωστήρες του Μαξίμου δεν αφαίρεσαν μόνο τον δικτάτορα Μεταξά από το επηρμένο τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως διάδοχο του Κολοκοτρώνη, του Βενιζέλου και του Καποδίστρια. Σε κάποιο πλάνο επανεμφανίζεται και ο Πετσίτης! Είναι σαν να λέμε “θέλει ο Πετσίτης να κρυφτεί και το Μαξίμου δεν τον αφήνει”» αναφέρει η απαράδεκτη ανακοίνωση της Πειραιώς. Στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συμπύκνωνε με αριστερό «χρωματισμό» μεγάλες στιγμές της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, εμφανίζονταν, μεταξύ άλλων, οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Καποδίστριας, Ελευθέριος Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, μορφές της Αριστεράς, όπως οι Λεωνίδας Κύρκος, Αρης Βελουχιώτης, Νίκος Ζαχαριάδης, Νίκος Μπελογιάννης, καθώς και προσωπικότητες του νεοελληνικού πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ