ο Πούτιν επιθεωρεί ένα κινεζικό όχημα παντός εδάφους τύπου Desertcross 1000-3
Ρωσία

Η Μόσχα παρέλαβε κινεζικά τροχοφόρα παντός εδάφους (ATV) για να αποτελειώσει την Ουκρανία αυτόν τον χειμώνα

Στις 11 Νοεμβρίου του 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το διοικητήριο της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, όπου μεταξύ άλλων φαίνεται πως επιθεώρησε ένα όχημα παντός εδάφους (ATV).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οχήματα Παντός Εδάφους από την Κίνα στον Ρωσικό Στρατό

Πράγματι, το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε αποκαλύψει τότε πως ο Ρώσος ηγέτης έριξε μία κοντινή ματιά στα νέα μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού του ρωσικού στρατού. Αυτό που δεν ανέφερε όμως το Κρεμλίνο είναι πως το εν λόγω όχημα παντός εδάφους ήταν κινεζικής προέλευσης και ονομάζεται Desertcross 1000-3.

Το τροχοφόρο όχημα παράγεται από την Odes Industries, μια κινεζική επιχείρηση που εδρεύει στην Σανντόνγκ και δραστηριοποιείται στον χώρο των οχημάτων εδώ και 30 χρόνια.

Πάντος μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η Ρωσία προμηθεύτηκε οχήματα παντός εδάφους από την Κίνα, μιας και η ίδια διαθέτει ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικού εξοπλισμού εγχώριου σχεδιασμού και παραγωγής. Η Μόσχα παράγει σχεδόν τα πάντα, άρα γιατί χρειάστηκε να προμηθευτεί τέτοιου είδους τροχοφόρα από το Πεκίνο; 

Σύμφωνα με το διάσημο EurAsian Times, η απάντηση είναι απλή και αφορά κυρίως την έλλειψη του ρωσικού στρατού σε μεγάλη ποσότητα οχημάτων παντός εδάφους και υψηλής ευκινησίας. Τα ρωσικά άρματα μάχης, τα ρωσικά πυροβόλα και οι ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων δεν μπορούν να κινηθούν σε συνθήκες υγρού εδάφους και βαθιάς λάσπης, ωστόσο τα οχήματα παντός εδάφους δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Και να σας υπενθυμίσουμε πως ξεκίνησε η βροχερή εποχή στο ουκρανικό πεδίο της μάχης, με αποτέλεσμα τώρα να είναι η κατάλληλη περίοδος για τους Ρώσους να αποκτήσουν και να παρατάξουν οχήματα ικανά να κινούνται ακόμη και σε βάλτους λάσπης. 

Παράλληλα, τα μικρότερα σε διαστάσεις οχήματα παντός εδάφους είναι δυσκολότερο να ανιχνευθούν από τα ουκρανικά drones ή τους δυτικούς δορυφόρους, συγκριτικά πάντα με μεγαλύτερα τεθωρακισμένα ή πυροβολικά συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, ξεπερνώντας το θέμα της κίνησης στο λασπωμένο έδαφος της Ουκρανίας, τα ρωσικά οχήματα παντός εδάφους θα βοηθήσουν σημαντικότατα τον ρωσικό στρατό μεταφέροντας στρατιώτες, πυρομαχικά και άλλα εφόδια σε κρίσιμες θέσεις στο μέτωπο ή θα χρησιμοποιηθούν για άλλους επιτακτικούς σκοπούς, όπως την εκκένωση τραυματισμένων κλπ. 

Συμπερασματικά, αυτά τα οχήματα αναμένεται να διαδραματίσουν έναν αρκετά σημαντικό ρόλο τον φετινό χειμώνα, έναν χειμώνα που για πολλούς θεωρείται το τελικό στάδιο του πολέμου στην Ουκρανία εξαιτίας της εξασθένησης των ουκρανικών δυνάμεων, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή