έκρηξη στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις

"Βροχή" ρωσικών drones καμικάζι σφυροκόπησε στόχους σε όλη την Ουκρανία-"Μάτωσαν" την ουκρανική ταξιαρχία Αζόφ σκοτώνοντας 100 μέλη της

Σύμφωνα με σημερινές αναφορές της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας ενημέρωσης Avia-pro, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες μία μαζική επιδρομή με ρωσικά drones στην επικράτεια της Ουκρανίας, κυρίως κατά στρατιωτικών και βιομηχανικών υποδομών που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις αναφορές ουκρανικών καναλιών, πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκαν ρωσικά drones τύπου Geran-2. Τα Geran-2 είναι η ρωσική ονομασία για τα ιρανικού σχεδιασμού UAV καμικάζι Shahed 136 που βρίσκονται σε λειτουργία στο οπλοστάσιο του στρατού της Μόσχας.

Οι εναέριες επιδρομές λέγεται πως έπληξαν διάφορες ουκρανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χαρκόβου, του Ντνιπροπετρόβσκ, του Κιρόβογραντ, της Ζαπορίζια και της Πολτάβα. Ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιθέσεων, εκρήξεις και φωτιές λέγεται πως εμφανίστηκαν σε κάποιες από τις παραπάνω περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί οι πλήρεις λεπτομέρειες των επιπτώσεων της ρωσικής εναέριας επιδρομής.

Αυτή την στιγμή πάντως ξέρουμε με σιγουριά πως έλαβαν χώρα τουλάχιστον δύο εκρήξεις στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως εκρήξεις ακούστηκαν και στις περιοχές της Βινιτσκά και της Οδησσού. Στην Οδησσό συγκεκριμένα η επίθεση των ρωσικών drones λέγεται πως είχε ως αποτέλεσμα το πλήγμα μίας αποθήκης, στην οποία ο ουκρανικός στρατός είχε τοποθετημένο στρατιωτικό εξοπλισμό. Βέβαια δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Χτυπήθηκε και η Μονάδα Αζόφ της Ουκρανίας

Παράλληλα, η ρωσική Avia-pro αναφέρει πως ο ρωσικός στρατός με επιτυχία κατάφερε να επιτεθεί μονάδες της ουκρανικής ταξιαρχίας Αζόφ, η οποία στην Ρωσία έχει απαγορευτεί ως τρομοκρατική οργάνωση για τον νεοναζιστικό χαρακτήρα της. Τα πλήγματα αυτά λέγεται πως σημειώθηκαν στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ. 

Την είδηση πρώτη ανέφερε η ρωσική κρατική υπηρεσία RIA Novosti, επικαλούμενη τα λόγια του επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Κέντρο, Αλεξάντερ Σαβτσούκ.

Σύμφωνα με τον Σαβτσούκ, τα ρωσικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας και του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή Τόρσκι και σε δασώδης περιοχή του Σερεμπριάνσκι. Μονάδες της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και του 15ου Συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας δέχθηκαν πυρά. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων και σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, οι Ουκρανοί έχασαν έως και 100 άντρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλεξάντερ Σαβτσούκ ανέφερε επίσης μεγάλη ρωσική επιτυχία σε μάχες κατά ουκρανικών συστοιχιών πυροβολικού, κατά την οποία λέγεται πως έως και 30 ουκρανικά πληρώματα πυροβολικού εντοπίστηκαν και καταστάλθηκαν. Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της ομάδας των Ρώσων τόνισε πως καταρρίφθηκε ένα ουκρανικό drone στην περιοχή της Κρεμέναγια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ