κόσμος υποστηρίζει τον Πούτιν στη Μέση Ανατολή
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Αϊνστάιν της γεωπολιτικής-"Χρυσαφίζει" η Ρωσία από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε τρεις ολόκληρες ημέρες πριν προβεί σε δημόσιο σχολιασμό για τη σφαγή της Χαμάς έναντι Ισραηλινών, η οποία έγινε στις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που ο Ρώσος ηγέτης έγινε 71 χρονών. Και όταν τελικά σχολίασε το γεγονός, ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και όχι τη Χαμάς, προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων στη Δύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύω πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου πως επρόκειτο για ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχημένης πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, οι οποίες προσπάθησαν να μονοπωλήσουν στην διαδικασία αποκλιμάκωσης» δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στον Ιρακινό πρωθυπουργό.

Μετά από έξι ημέρες ο Ρώσος ηγέτης μίλησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο 1.200 Ισραηλινών. Δέκα μέρες αργότερα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως επιτελείο της Χαμάς βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα για συζητήσεις.

Υποστηρίζει την Παλαιστίνη και Αυτό τον Ευνοεί

Τώρα, Ρώσοι και Δυτικοί ειδικοί αναφέρουν πως ο Πούτιν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς ως μία ευκαιρία για να κλιμακώσει τη παγκόσμια μάχη κατά της Δύσης, μία μάχη που στόχο έχει την δημιουργεί μίας νέας τάξης πραγμάτων που θα τελείωνε την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ προς όφελος ενός πολυπολικού συστήματος.

«Η Ρωσία κατανοεί πως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. υποστηρίζουν πλήρως το Ισραήλ, ωστόσο οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. αποτελούν την προσωποποίηση του κακού και δεν μπορούν να είναι σωστοί με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο Σεργκέι Μαρκόφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.

«Κατ' επέκταση η Ρωσία δεν θα μπει στο ίδιο στρατόπεδο με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Οι κύριοι σύμμαχοι του Ισραήλ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος εχθρός της Ρωσίας σήμερα. Και ο σύμμαχος της Χαμάς είναι το Ιράν, που το Ιράν είναι σύμμαχος της Ρωσίας.»

Δυτικοί αναλυτές φαίνεται να συμφωνούν πως η Ρωσία έχει εγκαταλείψει την ουδέτερη στάση της στη Μέση Ανατολή, υιοθετώντας μία πιο φιλο-παλαιστινιακή πολιτική εξαιτίας όλων των παραπάνω παραγόντων, αλλά κυρίως εξαιτίας των φιλοδοξιών του Πούτιν να νικήσει τον αγώνα ανοικοδόμησης μίας νέας τάξης πραγμάτων χωρίς την απόλυτη επιρροή των ΗΠΑ σε όλον τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επωφεληθεί η Ρωσία από την κρίση στη Γάζα είναι σκοράροντας πόντους στον αγώνα της διεθνούς κοινής σκέψης» δήλωσε η Hanna Notte, μία ειδική εξωτερικής πολιτικής που εδρεύει στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ