αντιαεροπορικό πυροβόλο
Ένοπλες Συρράξεις

Άνοιξαν "τρύπα" βόρεια της Αβντίιβκα οι Ρώσοι και μπούκαραν στη πόλη-Ζελένσκι: Τα άρματα Abrams δεν έχουν συνδράμει σημαντικά όσο...

Τα ρωσικά στρατεύματα λέγεται πως μπήκαν στην Αβντίιβκα από την βόρεια κατεύθυνση του οικισμού, ενώ ο Ζελένσκι προέβη σε τοποθετήσεις σχετικά με τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι Μπήκαν στην Αβντίιβκα;

Σφοδρές μάχες συνεχίζεται να λαμβάνουν χώρα στην Αβντίιβκα, όσο τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν ενεργά, επεκτείνοντας την παρουσία τους στη περιοχή. Λίγες ημέρες νωρίτερα οι Ρώσοι κατέλαβαν νέες περιοχές γύρω από τον οικισμό, ενώ πολύ πρόσφατα η Avia-pro αναφέρει πως ρωσικές μονάδες μπήκαν στην πόλη από το νότο, καταλαμβάνοντας θέσεις στην περιοχή Γιασονοβάτσκι. Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως κατέλαβαν ένα σημαντικό τμήμα του χωριού Στεπόβογιε (Στέπνοε αλλιώς), το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά της Αβντίιβκα, αυξάνοντας την πίεση με πυρά προς την Αβντίιβκα.

Τώρα σημερινές αναφορές προτείνουν πως τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα της Αβντίιβκα, στην περιοχή του αμμορυχείου Αβντεέβσκι, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο μέρος της πόλης. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προέλαυσαν επίσης προς την Ιβούσκα, μία περιοχή που βρίσκεται λίγο νοτιότερα από το αμμορυχείο και αποτελείται από δασώδη τμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε την κατάσταση κοντά στην Αβντίιβκα και στο Κουπιάνσκ ως εξαιρετικά δύσκολη για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με την ρωσική Avia-pro. Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πυρομαχικά πυροβολικού, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα με τον ίδιο ρυθμό που εκτόξευαν το καλοκαίρι.

Ο Ζελένσκι Μίλησε για τα Abrams

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Κατά την διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους αφρικανικών μέσων ο Ζελένσκι σημείωσε πως αν και τα άρματα Abrams είναι ποιοτικά όπλα, ο ουκρανικός στρατός έχει λάβει πολύ μικρό αριθμό οχημάτων για να παίξουν σημαντικό ρόλο στην σύρραξη.

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία διαθέτει πολλούς διαφορετικούς τύπους αρμάτων μάχης, ωστόσο επιχειρούν πολύ λίγα Abrams για αυτό και δεν έχουν βοηθήσει σημαντικά την πρόοδο των Ουκρανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε πολλά διαφορετικά άρματα μάχης και τα Abrams είναι κάποια από αυτά. Είναι ένα άρμα υψηλής ποιότητας, ωστόσο δεν έχουμε πολλά από αυτά για να είμαι ειλικρινής. Για τώρα, είναι δύσκολο να πω ότι παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στο πεδίο της μάχης. Ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός» δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή