Μέση Ανατολή

Οριστική ρήξη Μόσχας-Άγκυρας: Προειδοποίηση Ρωσίας σε Τουρκία για Ιντλίμπ

Ανανέωση 12:13

Τη δυσαρέσκεια της Μόσχας με την Τουρκία αναφορά με τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την Τετάρτη.

Η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με την Τουρκία αναφορά με εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι αφότου εξτρεμιστές ξεκίνησαν την προέλαση στην Ιντλίμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις επαφές με την Τουρκία ώστε να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Ήμασταν ικανοποιημένοι με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν πριν από έναν χρόνο στο Σότσι και οι δύο (πλευρές) ήμασταν ικανοποιημένοι. Και σταματήσαμε εντελώς να είμαστε ικανοποιημένοι αφότου εξτρεμιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκίνησαν την προέλαση από την Ιντλίμπ στοχεύοντας τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις και τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τότε ήταν που πάψαμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Σκοπεύουμε να διατηρούμε τακτικές επαφές με τους συναδέλφους μας στην Τουρκία για να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν. 

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1230069319427665926

Aρχικό κείμενο 11:44

Πριν λίγο, σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως οι συνομιλίες με τη Μόσχα για την Ιντλίμπ της Συρίας έχουν αποτύχει να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, απέχουν πολύ από το να συναντήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας. 

Στην ουσία μιλάμε για γεγονότα που φέρνουν τις δύο χώρες πλέον την μία απέναντι από την άλλη. Όπως φαίνεται ο Ερντογάν έχει την στήριξη των ΗΠΑ και πλέον η σύγκρουση ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα είναι προ των πυλών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τον ΟΗΕ να πάρει θέση. «Τα ΗΕ δεν μπορούν να αδιαφορούν πλέον για όσα συμβαίνουν», είπε ζητώντας την ανάληψη ενεργότερου ρόλου. 


«Όπως με οποιαδήποτε επιχείρηση, διαμηνύουμε ότι “μπορούμε να εμφανιστούμε μέσα στη νύχτα, οποιαδήποτε στιγμή”. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Άρχισαν τα δύσκολα για τον Τούρκο πρόεδρο. Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον ''σουλτάνο'' να κάνει ότι θέλει. 

Βέβαια πρόκειται για μία εξέλιξη που θα την εκμεταλλευθεί η Ουάσινγκτον, καθώς άλλου που δεν θέλει να δει την Άγκυρα ξανά στην ''αγκαλιά'' της!

 

https://twitter.com/SputnikInt/status/1230057690711412736
https://twitter.com/TheArabSource/status/1230055180827316224

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...