Άσαντ
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιστορική ομιλία Άσαντ: "Η νίκη στο Χαλέπι σηματοδοτεί την ήττα του εχθρού"

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, επισήμανε τη Δευτέρα ότι η νίκη του Συριακού Αραβικού Στρατού στην πόλη του Χαλεπίου δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου Συρίας, ούτε και την κατάρρευση των σχεδίων των εχθρών, αλλά επιβεβαίωσε ότι η νίκη αυτή αποτελεί το προοίμιο της ήττας τους.

Συγκεκριμένα ο Άσαντ δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία τη Δευτέρα: «Γνωρίζουμε ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου ούτε την κατάρρευση των σχεδίων του εχθρού, ούτε την πτώση της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών... αλλά σίγουρα σηματοδοτεί την αρχή της ήττας τους αργά ή γρήγορα. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Συρίας πρόσθεσε: "Η μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ συνεχίζεται, ανεξάρτητα από κάποιες κούφιες απειλές που προέρχονται από το Βορρά, όπως και η μάχη για την απελευθέρωση όλου του συριακού εδάφους, τη συντριβή της τρομοκρατίας και την επίτευξη σταθερότητας".

Η ομιλία του Ασάντ πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο Συριακός Αραβικός Στρατός κήρυξε νίκη στο Χαλέπι, σηματοδοτώντας το τέλος της σχεδόν οκταετούς μάχης για την επαρχιακή πρωτεύουσα.

O πρόεδρος της Συρίας συνέχισε: "Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να διεκπεραιώσει τα εθνικά του καθήκοντα και θα είναι όπως ήταν πάντα: ένας στρατός από τον λαό και για τον λαό".

"Καθ 'όλη την ιστορία, κανένας στρατός δεν έχει βγει νικηφόρος εκτός αν ο λαός είναι ενωμένος μαζί του στη μάχη και όταν είναι ενωμένος με τον λαό στο όραμα και τον σκοπό του. Αυτό ακριβώς είδαμε στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας όπου αγκαλιάσατε το στρατό που σας προστατεύει, σας υπερασπίζεται και θυσιάζεται για εσάς".

"Ενώ βιώνουμε στιγμές χαράς, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτές οι στιγμές έγιναν δυνατές με χρόνια πόνου, θλίψης και πένθους για την απώλεια ενός αγαπημένου που έδωσε τη ζωή τους για τη ζωή και την ευτυχία των άλλων. Καθώς προσκυνάμε προς τιμήν του μεγαλείου των μαρτύρων και τραυματιών μας, είναι επίσης καθήκον μας να σταθούμε προς τιμήν του μεγαλείου των ισχυρών οικογενειών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αν η νίκη πρέπει να αφιερωθεί κάπου, τότε είναι αφιερωμένη σε αυτούς, και αν κάποιος πρέπει να λάβει τα εύσημα για αυτή, τότε τα αξίζουν. Τους χαιρετίζω για τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει και για τις θυσίες τους".

Χαιρετίζω όλους τους ήρωες του μεγάλου στρατού μας και τις συμμαχικές δυνάμεις. Χαιρετίζω τη δύναμη του σώματός τους στο κρύο και τον παγετό, όσο εμείς ζούμε στη ζεστασιά και την ασφάλεια", συμπλήρωσε ο Σύριος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Άσαντ συνέχισε να τιμά "τους αδελφούς, τους φίλους και τους συμμάχους μας που στέκονταν στο του στρατό στο πεδίο και ήταν αετός φύλακας στον ουρανό και το αίμα τους αναμειγνύονταν με το αίμα του στρατού μας που χύθηκε στο Χαλέπι. Τιμώ τους πιστούς στην πατρίδα και την ιστορία, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το αίμα εκείνων που έκαναν θυσίες και που θα επιστρέψουν ισχυρότεροι".

"Αγαπημένοι μας άνθρωποι στο Χαλέπι, σας συγχαίρω για τη νίκη της θέλησης σας, τη θέληση με την οποία θα διεξαγάγουμε τη μεγαλύτερη μάχη: τη μάχη για την κατασκευή του Χαλεπίου. Με τη θέληση όλου του συριακού λαού θα ξαναχτίσουμε τη Συρία και θα συνεχίσουμε την απελευθέρωση", κατέληξε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=b_30re0OMOo&feature=emb_logo&fbclid=IwAR1QvaEdlRlmFT8ZuxpePL6bBpGBtdSKxR9sIFi_viR6Ej0e_oZzz3Os0gEhttps://twitter.com/pentapostagma/status/1229460083068874753

 

GALLERY

Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ