Ιντλιμπ
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Συριακός Στρατός προωθείται σε τουρκική βάση στην Ιντλίμπ

Βιντεοσκοπημένο υλικό που φέρεται να γυρίστηκε την Κυριακή δείχνει στρατιώτες από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) που προχωρούν προς ένα αεροδρόμιο ελεγχόμενο από την Τουρκία καθώς στρατιωτικά οχήματα που ανήκουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εντοπίζονται κοντά στην Αεροπορική Βάση Taftanaz στην επαρχία Ιντλίμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τo Συριακό Στρατό κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην ίδια αεροπορική βάση τη Δευτέρα.

"Είναι το πιο κοντινό σημείο στο αεροδρόμιο της Taftanaz, όπου βρίσκεται το τουρκικό καθεστώς, καθώς βλέπετε οχήματα, συσκευές παρακολούθησης και επικοινωνίας, καθώς και πυροβολικό που υποστηρίζει τους μαχητές εναντίον μας τις τελευταίες δύο ημέρες", δήλωσε σε συριακό ΜΜΕ ένας Αξιωματικός του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) ποου βρίσκεται σε ένα από τα σημεία ελέγχου στην πόλη Taoum, λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από το Taftanaz.

Ένας άλλος αξιωματικός του SAA δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρόσφατα τους επιτέθηκαν χωρίς να σημειωθούν απώλειες από την πλευρά του Συριακού Στρατού. "Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας ενάντια σε οποιαδήποτε τουρκική ή άλλη επίθεση μέχρι την απελευθέρωση και του τελευταίου χώματος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Κέρδισε μια μάχη 7 ετών ο Συριακός Στρατός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΑ) κατέλαβε τη στρατηγική συνοικία Al-Zahra'a στο βορειοδυτικό τμήμα του Χαλεπίου στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, σηματοδοτώντας το τέλος της μάχης για την πρωτεύουσα της επαρχίας μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια μάχης.

Οι μάχες για την Al-Zahra'a στο Χαλέπι ήταν αναμφισβήτητα οι πιο έντονες και μακροχρόνιες μάχες στη συριακή σύγκρουση, καθώς κράτησαν πάνω από επτά χρόνια.

Όπως και ένα μεγάλο μέρος των συγκρούσεων στο δυτικό Χαλέπι, η σύγκρουση στην Al-Zahra'a είχε κολλήσει σε αδιέξοδο για αρκετά χρόνια, με το Συριακό Αραβικό Στρατό και τους τζιχαντιστές αντάρτες να διεξάγουν ένοπλες επιθέσεις εντός της συνοικίας χωρίς να κατορθώσουν να διατηρήσουν έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τζιχάντ για την κατάληψη της συνοικίας Al-Zahra'a, χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα σήραγγες για να στοχεύσουν στις θέσεις του Συριακού Στρατού, ενώ συχνά τοποθετούνταν εκρηκτικά κάτω από το κτίριο πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, η σύλληψη της συνοικίας Al-Zahra'a ήταν πολύ συναισθηματική για τα Συριακά στρατεύματα που πολεμούσαν στις πρώτες γραμμές για αρκετά χρόνια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ