ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Στην ζώνη του εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικού πολέμου και σύμφωνα με νέα αναφορά ρωσικής σελίδας, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά η χρήση επίγειων drones από τον ουκρανικό στρατό. Τα μη επανδρωμένα αυτά οχήματα, τα οποία μοιάζουν με τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, μεταφέρουν εκρηκτικά σε θέσεις Ρώσων στρατιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία Νέα Τακτική Τρόμου με Τηλεκατευθυνόμενα

Οι πρώτες φωτογραφίες αυτών των πολύ απλών αλλά αρκετά αποτελεσματικών συσκευών έχουν ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με ένα επίγειο drone καμικάζι, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μία εκρηκτική συσκευή τοποθετημένη πάνω σε μία πολύ μικρή τροχοφόρα πλατφόρμα που ελέγχεται τηλεκατευθυνόμενα. Οπότε ναι, είναι ουσιαστικά ένα τηλεκατευθυνόμενο που μεταφέρει εκρηκτικό φορτίο, έτσι ώστε να ανατινάζεται όταν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον εχθρό και να προκαλεί απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις.

Ο χειριστής ενός τέτοιου drone έχει την δυνατότητα να το κατευθύνει από απόσταση, όπως και να πυροδοτήσει το εκρηκτικό φορτίου που μεταφέρει το όχημα. Αυτός ο σχεδιασμός, αν και ακούγεται και μοιάζει ιδιαίτερα απλοϊκός και φθηνός, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός και επικίνδυνος για τις ρωσικές δυνάμεις και συγκεκριμένα για μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα της Μόσχας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ρωσική αναφορά το εν λόγω μικρό όχημα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βαρύς εξοπλισμός του ουκρανικού στρατού: το πρόβλημα της κινητικότητας. Αναφέραμε πρόσφατα πως η εποχή των βροχών ξεκίνησε για τα καλά στην Ουκρανία, πράγμα που συνεπάγεται λασπωμένους δρόμους σχεδόν σε όλη την έκταση της χώρας. Η κίνηση του εξοπλισμού μέσα στην λάσπη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, για αυτό και οι Ρώσοι εκτιμούν πως αυτός ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στην υπονόμευση χαρακωμάτων, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν Ρώσοι στρατιώτες στο μέτωπο.

Πριν πραγματοποιήσουν έφοδο σε χαρακώματα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη έχει αναφερθεί πως χρησιμοποιούν αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα για να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ρώσους στρατιώτες μπορούν. Έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την επίθεσή τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική Reporter δίνει τα εύσημα στον ουκρανικό στρατό, λέγοντας πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί κάθε διαθέσιμο μέσο για να αποκτήσει το οποιοδήποτε πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, ακόμη και στρατιωτικοί ειδικοί του Κιέβου έχουν παραδεχτεί πως οι Ρώσοι στρατιωτικοί προσαρμόζονται γρήγορα στις νέες απειλές, για αυτο και αναμένουμε σύντομα την απάντηση-λύση του στρατού της Μόσχας σε αυτά τα νέα επίγεια drones καμικάζι.

GALLERY

ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ