λάσπη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έφτασε για τα καλά η "εποχή της λάσπης" στην Ουκρανία-Το "έστρωσε" στο Λουγκάνσκ ενώ στην Αβντίιβκα κοκάλωσαν από το κρύο οι επιχειρήσεις (Βίντεο)

Ο φθινοπωρινός καιρός στην Ουκρανία δεν έχει αποτελέσει αιτία παύσης των εχθροπραξιών, ωστόσο καθυστερεί τις εξελίξεις τόσο για τα ουκρανικά όσο και για τα ρωσικά στρατεύματα κατά μήκος σχεδόν όλου του πεδίου. Η περιβόητη «εποχή της λάσπης» έχει ξεκινήσει και φέτος στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Βάλτος Λάσπης Όλο το Πεδίο της Μάχης

Οι Ουκρανοί αποκαλούν την λασπωμένη εποχή, «εποχή χωρίς δρόμους», μιας και όλοι οι χωματόδρομοι στην χώρα μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε βάλτους λάσπης, αδιάβατους από τα περισσότερα οχήματα.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, που μεταδίδει η διάσημη αμερικανική σελίδα The War Zone, ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα προσπαθεί μανιωδώς να κινηθεί πάνω σε πυκνή λάσπη. Πρόκειται για ένα εύστοχο παράδειγμα που μας κάνει να κατανοήσουμε απολύτως γιατί την αποκαλούν «εποχή χωρίς δρόμους» οι Ουκρανοί.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν παράλληλα τις προσπάθειες αποναρκοθέτησης των Ουκρανών, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.

Βέβαια περίπου τα ίδια προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζουν και τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία όπως σας ενημερώσαμε προμηθεύτηκαν πρόσφατα κινεζικά οχήματα παντός εδάφους για να κινούνται ευκολότερα σε δύσκολα εδάφη κατά τον φετινό χειμώνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ρωσικό στρατό φαίνεται να συναντάται κοντά στην Αβντίιβκα της περιφέρειας Ντονιέτσκ, όπου τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες εξαιτίας του αχανούς πεδίου λάσπης που δημιούργησε η συνεχής βροχή των τελευταίων ημερών.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα X φαίνεται να δείχνει ένα αμερικανικής παραγωγής όχημα Humvee του ουκρανικού στρατού κολλημένο στην λάσπη, λίγο αφότου χιόνισε για πρώτη φορά σε κάποιο άγνωστο σημείο του ουκρανικού στρατιωτικού χάρτη. Αυτό τουλάχιστον περιγράφει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο. 

«Μπορούμε να πούμε πως υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες, οι επιθέσεις μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνουν εξοπλισμό και από τα δύο στρατόπεδα θα μηδενιστούν σχεδόν σε κάθε τομέα του μετώπου ή θα μειωθούν σε τεράστιο βαθμό» ανέφερε το ρωσικό κανάλι Russian Military Informat του Telegram.

«Ο χειμώνας έφτασε στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αφού έριξε και το πρώτο χιόνι» έγραψε το ρωσικό κανάλι Wrapped in Z War στο Telegram, προσθέτοντας πως στρώθηκε ένα πέπλο χιονιού στην περιοχή, το οποίο γλιστρά και κάνει τα ρωσικά οχήματα Kamaz και Ural να μην μπορούν να κινηθούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως τα ρωσικά και ουκρανικά οχήματα και αυτοκινούμενα συστήματα δεν είναι τα μόνα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες υπό αυτόν τον καιρό. Οι ίδιοι οι στρατιώτες υποφέρουν από το κρύο, την λάσπη και την πολύ υψηλή υγρασία, με πολλούς να παθαίνουν κρυοπαγήματα κλπ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο καιρός και οι λασπωμένοι δρόμο έχουν καθυστερήσει σημαντικότατα την υλικοτεχνική υποστήριξη και για τις δύο πλευρές κοντά στην Αβντίιβκα, ένα από τα θερμότερα μέτωπα του πολέμου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...