κατεστραμμένο αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Μπαράζ επιθέσεων κατά πλοίων των ΗΠΑ! Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι των Χούθι στόχευσαν αντιτορπιλικό ενώ το Ιράν εξαπέλυσε προειδοποιητική επίθεση κατά αεροπλανοφόρου

Σύμφωνα με νέες αναφορές, αμερικανικά πλοία που έπλεαν στην Μέση Ανατολή έγιναν στόχοι πυρών και drones από εχθρικές χώρες και οργανισμούς της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Χούθι Επιτέθηκαν το Αντιτορπιλικό USS Mason

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευση της Avia-pro της Ρωσίας, η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (CENTCOM) ανακοίνωσε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από την Υεμένη προς το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Mason και το δεξαμενόπλοιο Central Park. Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές 27 Νοεμβρίου. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές που βρίσκονται στον έλεγχο των ανταρτών Χούθι.

Σύμφωνα με την ρωσική δημοσίευση, οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι συνετρίβησαν στον Κόλπου του Άντεν σε απόσταση περίπου 10 ναυτικών μιλίων από τα δύο αμερικανικά πλοία. Την στιγμή εκείνη το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason πραγματοποιούσε μία επιχείρηση υποστήριξης του δεξαμενόπλοιου Central Park, το οποίο είχε αποστείλει σήμα κινδύνου. Η CENTCOM έδωσε έμφαση στο γεγονός πως κανένα από τα δύο σκάφη δεν υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Χούθι.

Το περιστατικό ωστόσο καταδεικνύει την ένθερμη κατάσταση στην περιοχή και το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα θερμότερο επεισόδιο μεταξύ του αμερικανικού στρατού και των ισλαμικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι επιθέσεις κατά του αμερικανικού στόλου θα συνεχίσουν στο σύντομο μέλλον, μιας και οι αντάρτες της Υεμένης φαίνονται αποφασισμένοι να προκαλέσουν ζημιά στο Πεντάγωνο.

Προειδοποιητική Επίθεση από Ιρανικά Drones σε Αμερικανικό Αεροπλανοφόρο;

Παράλληλα, μία άλλη πρόσφατη και πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση της Avia-pro αναφέρει πως ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ναύαρχος Ali Reza Tangsiri, δήλωσε πως μία ομάδα κρούσης ηγούμενη από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία την ώρα που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ εξαιτίας της παρουσίας ιρανικών drones. Τα δεδομένα παρείχε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen.

Ο Ιρανός τόνισε πως τα drones έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο εισήλθε στα χωρικά ύδατα του Περσικού Κόλπου. Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατάλαβε πως έπρεπε να προσνηώσει τα ελικόπτερά του και να «υπακούσει τις ιρανικές διαταγές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπρόσθετα, υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες αναφορές πως το αεροπλανοφόρο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία όταν βρέθηκε αντιμέτωπο με στρατιωτικά σκάφη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, τα οποία κινούνταν νότια του κόλπου.

Τέλος, ο Tangsiri δήλωσε πως οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης που αποτελούν κύριο βραχίονα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, είναι σε θέση να επιτεθούν με ευκολία αμερικανικά αεροπλανοφόρα με πυραύλους και drones. Σύμφωνα με τον Ιρανό, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι Αμερικανοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...