Σεργκέι Αξιόνοφ & Convoy
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εμφανίστηκε η "Βάγκνερ 2" στην Ουκρανία! Νέα φονική μισθοφορική εταιρεία από τον διοικητή της Κριμαίας-Κατέλαβε ήδη εδάφη στην Χερσώνα

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, το άτομο που έθεσε ο Πούτιν ως κύριο επικεφαλής της Κριμαίας, στρατολόγησε έναν πρώην διοικητή της Βάγκνερ για να ηγηθεί μίας νέας μονάδας μισθοφόρων μαχητών ονόματι Convoy (Κομβόι), η οποία ήδη επιχειρεί στην νότια Ουκρανία, σύμφωνα με την αμερικανική The Telegraph.

Η μονάδα μισθοφόρων λέγεται ότι αποτελείται από 300 μαχητές και πως έχει ήδη κατακτήσει τμήματα της περιοχής της Χερσώνας. 

"Αυτή είναι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Αξιόνοφ, αλλά όλη η ομάδα απαρτίζεται από πρώην στρατιώτες της Βάγκνερ," δήλωσε ένας μισθοφόρος σε συνέντευξή του με το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αναφορά του ειδησεογραφικού καναλιού της χώρας, οι μισθοφόροι της Convoy ειπώθηκε πως εκπαιδεύονται σε ένα δάσος, όπου σκάβουν χαρακώματα και μαθαίνουν πώς να ναρκοθετούν, έγραψε το βρετανικό Sky News.

Το κανάλι της ομάδας Convoy στο Telegram, το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και είναι γεμάτο με φωτογραφίες και εικονίδια σχετικά με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, χαρακτηρίζει τους Ουκρανούς "Σατανιστές".

Μέσα της αντιπολίτευσης στην Ρωσία ταυτοποίησαν τον επικεφαλής της εν λόγω ομάδας ως τον Konstantin Pikalov, έναν πρώην διοικητή της Βάγκνερ, ο οποίος υπηρέτησε στην Μαδαγασκάρη και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ένας πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε τα πλεονεκτήματα των μισθοφορικών ομάδων συγκριτικά με τον κανονικό τακτικό στρατό, "Δεν υπάρχει διοικητική δομή και γραφειοκρατία και ως αποτέλεσμα ο χρόνος που χρειάζεται για να μεταφερθούν πληροφορίες από το κέντρο στις μαχητικές μονάδες είναι πολύ συντομότερος από ότι σε έναν κανονικό στρατό."

Η Βάγκνερ και Άλλες Μισθοφορικές Εταιρείες στην Ουκρανία

Άλλες ρωσικές μισθοφορικές εταιρείες που μάχονται στην Ουκρανία περιλαμβάνουν τις ομάδες Patriot (Πατριώτης) και Redut, και οι δύο εκ των οποίων διατηρούν στενές σχέσεις με τις ρωσικές αρχές. Τόσο η εταιρεία Patriot, όσο και η εξίσου ιδιωτική Redut, έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα πληροφοριών της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ υπολογίζει πως περίπου 10 χιλιάδες μισθοφόροι της εταιρείας έχουν πεθάνει στις ένοπλες συρράξεις στην Ουκρανία. Συνολικά, υπολογίζουν πως 50 χιλιάδες μαχητές τους έχουν πολεμήσει στην χώρα.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο επιχειρηματίας πίσω από την αυτήν την περιβόητη εταιρεία, δήλωσε πως 5 χιλιάδες φυλακισμένοι που πολέμησαν ως μισθοφόροι στην Ουκρανία "συγχωρέθηκαν" για τα εγκλήματά τους μετά από έξι μήνες υπηρεσίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Η Βάγκνερ είναι μέχρι στιγμής με διαφορά η μεγαλύτερη ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία στην Ρωσική Ομοσπονδία. Δραστηριοποιείται κυρίως στο Μπαχμούτ της Ουκρανίας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που μαχητές της έχουν προσληφθεί και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

GALLERY

Σεργκέι Αξιόνοφ & Convoy
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Σεργκέι Αξιόνοφ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...