βατραχάνθρωπος Σπετνάζ
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Δεδομένα από τους Γερμανούς: Ρώσοι βατραχάνθρωποι με "μίνι" υποβρύχια ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream

Μία εναλλακτική θεωρία που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα καταλήγει πως η Ρωσία κρύβεται πίσω από την επίθεση στον αγωγό αερίου Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022. Βάση της θεωρίας αυτής είναι μία αναφερόμενη άσκηση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Βαλτική Θάλασσα, μόλις μία εβδομάδα πριν την έκρηξη στον αγωγό.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή ναυτικών ειδικών δυνάμεων, βατραχανθρώπων, μικρών υποβρυχίων, εφόλκιων πολεμικών πλοίων που ανυψώνονταν με γερανούς, ένα μικρό κατασκοπευτικό σκάφος και ένα πλοίο διοίκησης και ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποβρύχιοι αγωγοί στον πυθμένα της θάλασσας βρίσκονταν βορειοανατολικά του δανικού νησιού Μπόρνχολμ, ενώ συχνά περιπολούνται από σουηδικά εναέρια στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία παρακολουθούσαν από κοντά τις ρωσικές ναυτικές κινήσεις, ωστόσο την στιγμή του συμβάντος η παρακολούθηση είχε διακοπεί εξαιτίας κάποιων επιχειρησιακών και καιρικών ζητημάτων. Έτσι ο υπαίτιος της έκρηξης κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του με μεγάλη επιτυχία και περνώντας απαρατήρητος.

Κάποιοι υποστηρίζουν την ρωσική εμπλοκή επειδή ένα από τα ρωσικά πλοία στην περιοχή είχε απενεργοποιήσει το Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης (AIS) και επειδή παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες.

Αυτές οι υποψίες δημοσιεύτηκαν από την TOnline, μία γερμανική διαδικτυακή σελίδα που μελέτησε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα (OSINT) και δορυφορικές εικόνες ρωσικών ναυτικών κινήσεων για να καταλήξει σε αυτά συμπεράσματα.

Οι Αγωγοί Γίνονται το Επίκεντρο των Εντάσεων

Το ζήτημα του αγωγού φυσικού αέριου Nord Stream, ο οποίος συνέδεε Γερμανία και Ρωσία, επανήλθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας στις 8 Φεβρουαρίου του φετινού έτους, όταν ο Σέιμουρ Χερς, ένας δημοσιογράφος που έχει βραβευτεί με βραβείο Πούλιτζερ, ισχυρίστηκε πως δύτες μεγάλου βάθους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού είχαν εγκαταστήσει ισχυρά εκρηκτικά C4 κάτω από τους αγωγούς αερίου υπό την κάλυψη ναυτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ (BALTOPS) τον Ιούνιο του 2022.

Ο νορβηγικός στρατός τότε ενεργοποίησε να εκρηκτικά από απόσταση, όταν έλαβε εντολή από τον Λευκό Οίκο, πρόσθεσε.

Πριν την αναφορά του Χερς, η Washington Post, στις 21 Δεκεμβρίου του 2022, ανέφερε πως "δεν υπάρχουν στοιχεία ρωσικής εμπλοκής στις εκρήξεις. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που κατηγόρησαν την Μόσχα για την έκρηξη, βρέθηκαν σε μία εξευτελιστική θέση."

Η γερμανική αναφορά τονίζει πώς πλοία και στοιχεία του ρωσικού στόλου της Βαλτικής, συγκεκριμένα το πλοίο υποστήριξης υποβρυχίων SS-750 που μεταφέρει μικρά υποβρύχια Project 1855/AS-26 και την 313η Ειδική Μονάδα Spetsnaz, ήταν η ιδανικός συνδυασμός για μία τέτοια επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το SS-750 συνήθως βρίσκεται στάσιμο ως μέρος του ρωσικού στόλου της Βαλτικής στην βάση Καλίνινγκραντ στο Μπαλτίισκ. Ωστόσο, δορυφορικές εικόνες φαίνεται πως δείχνουν ότι έφυγε από το λιμάνι το βράδυ της 21 Σεπτεμβρίου.

Με ταχύτητα 9 κόμβων, θα μπορούσε να φτάσει στην "σκηνή του εγκλήματος" στις 19:50. 

Αυτό ήταν και το πλοίο που προηγουμένως αναφέραμε ότι δεν είχε ενεργοποιημένο το Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης (AIS), το οποίο σύμφωνα με την αναφορά της TOnline, "στέλνει δεδομένα τοποθεσίας".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...