στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν προλαβαίνουν τους νεκρούς στο Μπαχμούτ-Κινητό κρεματόριο για τα πτώματα Ουκρανών

Αμερικανικές Πυρηνικές Ασκήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής σελίδας PolitRussia, ένα βομβαρδιστικό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε άσκηση πυρηνικού πλήγματος έναντι του ρωσικού στόλου της Βαλτικής και του Καλίνινγκραντ. 

B-52H σε πυρηνική άσκηση κοντά στο Καλίνινγκραντ και έναντι του ρωσικού στόλου της Βαλτικής

Πιο συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τους Ρώσους, ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H εργάστηκε σε πυρηνικό χτύπημα στο Καλίνινγκραντ και έναντι πλοίων του στόλου της Βαλτικής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Οι δύο αυτές ενέργειες ήταν μέρος ασκήσεων των Αμερικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα τώρα με την ρωσική σελίδα Russian Sprin, η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ένα αντιπλοϊκό βλήμα και άλλα πυρομαχικά για να πραγματοποιήσει αυτές τις ασκήσεις. Είναι γνωστό πως το αεροπλάνο πέταξε σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το δυτικότερο σημείο των ρωσικών συνόρων.

Κινητό Κρεματόριο από τους Ουκρανούς

Η PolitRussia, σε διαφορετική της δημοσίευση, ανέφερε πως στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν παρατάξει ένα κινητό κρεματόριο (αποτεφρωτήρα) στο χωριό Minkovka βορειοδυτικά του Μπαχμούτ. Αυτή η είδηση λέγεται ότι έγινε γνωστή μέσω δήλωσης του πρώην αντισυνταγματάρχη του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Andrei Marochko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κινητή συστοιχία βρίσκονταν σε μία δασώδης περιοχή, η οποία απέχει αρκετά από κύριους δρόμους. Ο αξιωματικός δήλωσε πως το καθεστώς του Κιέβου μεταφέρει πτώματα με αγροτικά φορτηγά και βαριά φορτηγά, ανέφερε η ρωσική RIA Novosti.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η επίθεση στην πόλη του Μπαχμούτ πραγματοποιείται στην μεγαλύτερη πλειοψηφία της από μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ. 

Μοντέλα Τεθωρακισμένων στην Κρεμίνα

Ο Marochko δήλωσε παράλληλα πως ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί με όλα τα διαθέσιμα για αυτόν μέσα να καμουφλάρει τις αμυντικές του θέσεις στις περιοχές των οικισμών Σβάτοβο και Κρεμίνα. 

Σε συνέντευξή του ίδιου με την RIA Novosti, ο πρώην αντισυνταγματάρχης του στρατού του Λουγκάνσκ μοιράστηκε την πληροφορία πως στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποιούν ψεύτικες θέσεις-δολώματα για να ξεγελάσουν τον ουκρανικό στρατό.

"Χρησιμοποιούνται μοντέλα τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικά συστήματα σε ψεύτικες θέσεις," δήλωσε ο Marocho, αναφερόμενος δικές του πηγές.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε πως το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί μεταλλικά αντανακλαστικά κάτοπτρα για να αντιμετωπίσει αναγνωριστικές επιχειρήσεις ρωσικών επίγειων ραντάρ.

άρμα μάχης

Και οι Ρώσοι το Έχουν Κάνει

Αυτά βέβαια είναι δεδομένα που δεν ακούγονται δημόσια για πρώτη φορά. Τόσο ο ουκρανικός, όσο και ο ρωσικός στρατός έχουν χρησιμοποιήσει ποικίλες τεχνικές για να ξεγελάσουν ο ένας τα συστήματα του άλλου. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που είχαμε αναφέρει για τα μπαλόνια-δολώματα των Ρώσων, τα οποία πετούσαν κοντά σε ουκρανικά συστήματα αεράμυνας με σκοπό να αποκαλύψουν την θέση τους.

Όσο για τα ουκρανικά μοντέλα που ανέφερε ο πρώην αντισυνταγματάρχης του Λουγκάνσκ, είχαμε μιλήσει πρόσφατα για μία τσεχική εταιρεία που ειδικεύεται σε φουσκωτά δολώματα που μοιάζουν εξαιρετικά πολύ με πραγματικά οπλικά συστήματα. Οι ίδιοι έχουν αναφέρει πως οι πωλήσεις τους διπλασιάστηκαν μετά την έναρξη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...