στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μαζική προσπάθεια Ουκρανών να διαφύγουν από Μπαχμούτ-Οι Ρώσοι τους "έστειλαν" πίσω με σφοδρά πυρά

Παρά τις επίσημες δηλώσεις των αρχών του Κιέβου πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα παραδοθεί στην μάχη του για το Μπαχμούτ και πως θα παλέψει μέχρι θανάτου, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση διέταξε την διαφυγή των πιο καλά εκπαιδευμένων μονάδων από την σχεδόν πλήρως περικυκλωμένη πόλη.

Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν γέφυρες και ένα τοπικό φράγμα σε μία προσπάθειά τους να σταματήσουν την ρωσική προέλαση στην πόλη και ως αποτέλεσμα περίπλεξαν την εκκένωση και των δικών τους μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, υπάρχει μόνο ένας ανοιχτός δρόμος προς το Τσάσοφ Γιαρ, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού στην πόλη: αλλά αυτός ο δρόμος δέχεται σφοδρά πλήγματα από το ρωσικό πυροβολικό. Οι Ρώσοι έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και δεν περνά ούτε μία ουκρανική κίνηση απαρατήρητη.

Κάποιες ουκρανικές ομάδες, οι οποίες λέγεται ότι συντονίζονται συχνά από ξένους μισθοφόρους, προσπάθησαν και αυτές να δραπετεύσουν από το Μπαχμούτ μέσω πεδίων νοτιοδυτικά της πόλης. Βέβαια η προσπάθειά τους παρατηρήθηκε από τους πανταχού παρών Ρώσους και δέχθηκε συνεχή πυρά.

Αφότου η σιδηροδρομική γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Μπαχμούτα ανατινάχτηκε, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της 93ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, της 241ης Ταξιαρχίας Εθνοφυλακής, όπως και του 1ου Μηχανοποιημένου Τάγματος της 67ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη περνώντας κατά μήκος ενός αυτοσχέδιου αναχώματος.

Ένα Αυτοσχέδιο Πέρασμα

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο πέρασμα από τούβλα και χαλάσματα κτηρίων από την αριστερή προς την δεξιά πλαγιά του Μπαχμούτ. Το ανάχωμα αυτό διαβρώνονταν σταδιακά από το νερό του ποταμού και καταστράφηκε εν τέλει από πυροβολικά πλήγματα των Ρώσων.

Η διάσχιση κατ' επέκταση ήταν περίπλοκη και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Από την στιγμή που φορτωμένα οχήματα δεν μπορούσαν να περάσουν και μεγάλες ομάδες στρατιωτών ήταν εύκολοι στόχοι για εχθρικά πυρά, όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός, όλοι οι τραυματισμένοι στρατιώτες και όλα τα πτώματα νεκρών στρατιωτών διέσχισαν το πέρασμα σε μικρές ομάδες. Δεν μπορούσε να γίνει εκκένωση των τραυματιών με βαριά ερπυστριοφόρα οχήματα σε αυτήν την περιοχή, μιας και τα περισσότερα ιατρικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού καταστράφηκαν κατά την διάρκεια μαχών ή κατά την διάρκεια προσπαθειών διαφυγής βαρέων ουκρανικών όπλων και ετοιμοπόλεμων μονάδων έξω από το Μπαχμούτ, μέσω του μόνου εναπομείναντος διαθέσιμου δρόμου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα η ουκρανική τακτική δεν ήταν όσο αποτελεσματική ανέμεναν οι αμυνόμενοι, αφού οι Ρώσοι την παρεμπόδισαν με μεγάλη επιτυχία. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες από την εν λόγω περιοχή του Μπαχμούτ, είναι σχεδόν απίθανο να εκκενώθηκαν μεγάλες ποσότητες βαρέος οπλισμού και τραυματιών κατά μήκος του εν λόγω αναχώματος πριν καταστραφεί ολοσχερώς το πέρασμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...