Zvezda - υπόγειοι διάδρομοι στην Ζαπορίζια (T-90)
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Υπόγειοι Λαβύρινθοι στην Ζαπορίζια-Ρωσικά ΜΜΕ αποκάλυψαν τεράστιες γραμμές άμυνας (Βίντεο)

Κατά μήκος του μετώπου στον νότιο τομέα της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκονται οι μεγαλύτερες και πιο βαριά οχυρωμένες αμυντικές γραμμές, μαζί με εξοπλισμό κάθε είδους και βλήματα κάθε διαμετρήματος: μεγάλου βεληνεκούς, υψηλής ακριβείας κλπ. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε νέα του δημοσίευση μέσω της κρατικής Zvezda.

Το άρμα μάχης T-90 Proryv του Κρεμλίνου και το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Kornet εκτοξεύουν πυρά έναντι στόχων. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του τελευταίου είναι η ταχύτητα και η ευκινησία. Το όπλο αυτό χτυπά εχθρικά τανκς και άλλους θωρακισμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι εξοπλισμένων με σύγχρονα όπλα. Σύμφωνα με την Zvezda χρησιμοποιούνται προπετάσματα καπνού για καμουφλάζ.

Στην "γκρι ζώνη", όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι, δηλαδή στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της περιοχής Ζαπορίζια, όλες οι κινήσεις λαμβάνουν χώρα κατά μήκος κρυφών περασμάτων. Η Zvezda τονίζει πως πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη με δρόμους, διασταυρώσεις και στροφές. Το μήκος αυτών των περασμάτων και των λαβύρινθων πλησιάζει τα εκατοντάδες μέτρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει ακόμη και πολλά χιλιόμετρα.

Εκεί που δεν λειτουργούν τα συστήματα επικοινωνίας, αναγνωριστικές ομάδες εκτελούν εξορμήσεις για τον "καθαρισμό" περιοχών από σαμποτέρ που συνεχίζουν να διεισδύουν. 

"Εδώ ο ουρανός είναι απόλυτα κλειστός," εξήγησε η Zvezda χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας λέγοντας "Η άμυνά μας σε διάφορα αδιαπέραστα κλιμάκια είναι το αδιέξοδο του εχθρού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο Είναι Το Πανίσχυρο Πολυβόλο Των Ρώσων;

Προηγουμένως, σε διαφορετική δημοσίευση του ρωσικού υπουργείου άμυνας μέσω αυτού του κρατικού καναλιού, αποκτήσαμε υλικό από την χρήση ενός ισχυρού ρωσικού πολυβόλου όπλου, του Kord. Ένα τέτοιο όπλο είναι εγκατεστημένο στο αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Msta της Μόσχας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την βοήθεια ενός ειδικού μηχανισμού. 

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσίευση της Zvezda, δημιουργήθηκε ενός ειδικός μηχανισμός για τηλεκατευθυνόμενο έλεγχο του πολυβόλου όπλου Kord από το πιλοτήριο μίας συστοιχίας του αυτοκινούμενου πυροβόλου Msta. Ο διοικητής του όπλου μπορεί να στοχεύσει μόνο με τον μοχλό, ενώ αντί για σκανδάλη έχει ένα συγκεκριμένο κουμπί. Έτσι το πλήρωμα μπορεί να εκτοξεύει πυρά από ένα βαρύ πολυβόλο όπλο χωρίς να χρειάζεται να εξέλθει του οχήματος και κατ' επέκταση να εκτεθεί σε πιθανούς κινδύνους. 

Το πολυβόλο όπλο Kord έχει διαμέτρημα 12,7 χιλιοστών και είναι ικανό να διεισδύσει τούβλινους τοίχους, ακόμη και ελαφριά θωρακισμένος στόχους, τόνισε η Zvezda. Αν θέλετε να δείτε την δράση του, η ρωσική κρατική υπηρεσία είχε αφιερώσει ένα ειδικό επεισόδιο της εκπομπής Military Acceptace, ο παρουσιαστής της οποίας δοκίμασε το Kord έναντι τριών διαφορετικών στόχων. Δείτε το υλικό στο σχετικό άρθρο μας

 

GALLERY

T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
T-90M Proryv
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ