Ένοπλες Συρράξεις

«Χτυπάει κόκκινο»! Κρεμλίνο: Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τον δικό τους στρατό

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν το «χειρότερο σενάριο» για την εξέλιξη της κατάστασης και θα ανάγκαζε τη Ρωσία να λάβει ενεργά μέτρα, για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του σε Γάλλους δημοσιογράφους «Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν το χειρότερο σενάριο. Αυτό είναι ένα σενάριο, που ξεφεύγει από τις κόκκινες γραμμές των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας». είπε

Και μετά ήρθε η πληροφορία πως η Ρωσία θα αναστείλει τη στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μόσχα και θα ανακαλέσει τη διαπίστευση του προσωπικού της ως απάντηση στην απόφαση της συμμαχίας να αποσύρει τη διαπίστευση οκτώ Ρώσων διπλωματών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντα για το ουκρανικό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μια συνέντευξη με Γάλλους δημοσιογράφους, η οποία συμπεριλήφθηκε στη δίωρη ταινία "Vladimir Putin: Master of the Game", που προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι France 5, αναφέρει πως αυτό είναι το σενάριο, που θα μπορούσε να αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει ενεργά μέτρα, για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια. 

Μίλησε επίσης για τη μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας, η οποία έγινε αντιληπτή στη Δύση ως απειλή.

"Φυσικά, μπορούμε να καταλάβουμε τα συναισθήματά σας. Προτιμούμε όμως εσείς, οι Ευρωπαίοι, να είστε καλύτερα ενημερωμένοι. Όλοι μιλούν για τη συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων όλη την ώρα, αλλά κανείς δεν μιλά για τη συγκέντρωση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ ". ανέφερε...

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να διχάσει την Ευρώπη. Είναι προς το συμφέρον του Κρεμλίνου, να υπάρχουν ευημερούσες ευρωπαϊκές χώρες ανεξάρτητες μεταξύ τους. 

"Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ύπαρξη μιας διχασμένης Ευρώπης. Μας ενδιαφέρει η ύπαρξη ευημερουσών ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Η Ευρώπη ψάχνει τώρα τους δικούς της τρόπους, θέτει ερωτήματα σχετικά με το αμυντικό της σύστημα, όπως καθώς και για την ανάγκη ανεξάρτητης άμυνας. Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τον δικό τους στρατό.",  είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι πλέον «ξεκάθαρο αν οι Αμερικανοί θα παραμείνουν στην Ευρώπη και αν θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τους Ευρωπαίους, ενάντια σε αυτούς τους «τρομερούς Ρώσους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο

Η Ουκρανία έλαβε μια δεύτερη αποστολή στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το φορτίο έφτασε το βράδυ της 17ης και 18ης Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

 Σύμφωνα με την έκθεση, η δεύτερη παρτίδα «διεθνούς τεχνικής βοήθειας» που έστειλαν οι ΗΠΑ στον ουκρανικό στρατό έφτασε στην Ουκρανία. Αυτό που περιλαμβάνεται στο φερμένο φορτίο δεν αναφέρεται, ωστόσο, ο εξουσιοδοτημένος αξιωματικός των Ιατρικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Συνταγματάρχης της Ιατρικής Υπηρεσίας Αλεξάντερ Ματιϊτσούκ, είπε ότι η βοήθεια πρέπει να περιλαμβάνει πυρομαχικά και ιατρικό εξοπλισμό. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, τόνισε ότι πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή φορτίου που παραδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη αναμένεται σύντομα. Συνολικά, όπως σχεδιάζουν στο Κίεβο, οι Αμερικανοί θα πρέπει να στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι επιπλέον των 250 εκατομμυρίων, που «σχεδίασε» το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η πρώτη παρτίδα έφτασε στις 10 Οκτωβρίου, περιλάμβανε ιατρικό εξοπλισμό, που αντιπροσωπεύεται από μεμονωμένα κιτ πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό παρακολούθησης ραντάρ, καθώς  πυρομαχικά και βλήματα για εκτοξευτές χειροβομβίδων. Συνολικά, οι Αμερικανοί έστειλαν μόλις πάνω από 86 τόνους βοήθειας.

Το Κίεβο έχει ήδη τονίσει, ότι το φερμένο φορτίο είναι μια άλλη απόδειξη της «απαραβίαστης στρατηγικής εταιρικής σχέσης», μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα δεδομένα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας,  ασκήσεις στην Κριμαία συγκέντρωσαν περίπου 4.000 προσωπικό και έως 200 είδη εξοπλισμού και στρατιωτικού υλικού. Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδιστικά, σφυρηλατούν τις εχθρικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν την ακτή της Κριμαίας σε ασκήσεις.

Πάνω από 20 στρατιωτικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν ασκήσεις για βομβαρδισμούς πυραύλων και βομβών εναντίον μιας υποτιθέμενης επιθετικής δύναμης εχθρού, για να αποτρέψουν την απόβασή της στην ακτή της Κριμαίας σε ασκήσεις.

"Μαχητικά Su-30SM και βομβαρδιστικά Su-24M και Su-34 πραγματοποίησαν εξόδους στην περιοχή στόχο, σε χαμηλά και εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα, που λειτουργούσαν εκτός της ζώνης ορατότητας για ραντάρ και πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος των πολεμικών πλοίων του εχθρού. Τα μαχητικά Su-30SM, πραγματοποίησαν εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων Kh-31A από τη μέγιστη απόσταση, ενώ τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν χτυπήματα με βόμβες κατακερματισμού υψηλής έκρηξης από υψόμετρο έως 600 μέτρα", ανέφερε το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι ασκήσεις στην Κριμαία συγκέντρωσαν περίπου 4.000 άτομα προσωπικό και έως 200 είδη εξοπλισμού και στρατιωτικού υλικού.

Οι μαζικές ασκήσεις διοίκησης και προσωπικού, ξεκίνησαν σε πεδία άσκησης στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια στις 13 Οκτωβρίου. Οι ελιγμοί θα περιλαμβάνουν επίσης, μονάδες των στρατιωτικών βάσεων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που βρίσκονται στην Αμπχαζία, την Αρμενία και τη Νότια Οσετία, καθώς και δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του στολίσκου της Κασπίας, που θα εξασκήσει ασκήσεις στη Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα.

Συνολικά, η διοίκηση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανέφερε, ότι πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου 8.000 άτομα και έως 350 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού από στρατούς συνδυασμένων όπλων, αεροπορίας και αεροπορικής άμυνας και άλλων μονάδων και σχηματισμών του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ