Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

“Στα χαρακώματα”! Η Μόσχα κόβει τις γέφυρες με το ΝΑΤΟ-Ποιο γραφείο αναστέλλει τις εργασίες-Κλείνει το μάτι στον Ευρωστρατό

Σε μια κίνηση τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική προχωράει η Μόσχα στην αντιπαράθεση με την Δύση. Η Ρωσία αναστέλλει τις εργασίες του γραφείου πληροφοριών του ΝΑΤΟ στη Μόσχα, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ

"Σε απάντηση των ενεργειών του ΝΑΤΟ, αναστέλλουμε το έργο της μόνιμης αποστολής μας στη συμμαχία. Θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου ή για μερικές ακόμη ημέρες", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

https://www.youtube.com/watch?v=tJfx9yavYaw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία θα αναστείλει τη δραστηριότητα της αντιπροσώπευσής της ενώπιον του ΝΑΤΟ και κλείνει το γραφείο πληροφοριών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Μόσχα
Όπως προαναφέραμε η εκπροσώπηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα σταματήσει τη δραστηριότητά της την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Την ίδια ημερομηνία, θα σταματήσουν επίσης οι δραστηριότητες του γραφείου πληροφοριών της Ένωσης στη Μόσχα. Για να επικοινωνήσει με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρέσβη στις Βρυξέλλες.Το μέτρο ελήφθη ως απάντηση στην απόσυρση της διαπίστευσης σε οκτώ εργαζόμενους της ρωσικής μόνιμης αντιπροσωπείας ενώπιον της συμμαχίας, που ήταν κατηγορούμενοι για κατασκοπεία πριν από δύο εβδομάδες, διευκρίνισε ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για την απαξίωση των Ρώσων διπλωματών πριν, από τη συμμαχία», είπε. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα παριστάνει πλέον ότι είναι δυνατή μια αλλαγή στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ. Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, περιέγραψε τις κατηγορίες ως "αβάσιμες" και δήλωσε ότι, με την απέλαση των διπλωματών, "η Δύση συνεχίζει την πορεία της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία". «Η απόσυρση της διαπίστευσης οκτώ μελών του προσωπικού της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα μειώσει περαιτέρω το επίπεδο δέσμευσης», δήλωσε ο βουλευτής.

Σημειώνεται επίσης πως σήμερα στην Κριμαία, η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις και προσομείωση επίθεσης. Όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων δυνάμεις στρατιωτικών βάσεων που ήταν εγκατεστημένες στην Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία, την Αρμενία, καθώς και μέρος των δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του στόλου της Κασπίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συνάμα αξίζει να σημειωθεί στο πεδίο αντιπαράθεσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ πως νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης μίλησε για«καμία συναίνεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης»

“Δεν υπάρχει συναίνεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ για τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη”, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Σεράγεβο Ιγκόρ Καλαμπούκοφ σε συνέντευξή του στην Izvestia. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, η Μόσχα πιστεύει ότι η σταθερότητα της Ευρώπης μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά μέσω της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας και όχι μέσω της επέκτασης του Οργανισμού της Βόρειας Ατλαντικής Συνθήκης.

 

Σύμφωνα με αναλυτές η δήλωση αυτή “κλείνει το μάτι” στον Ευρωστρατό...

"Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε ορισμένα βαλκανικά κράτη, η ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρείται ως μια εγγύηση εσωτερικής πολιτικής σταθερότητας. Κατά τη γνώμη μας, αυτή η σταθερότητα, και όχι μόνο για μεμονωμένες χώρες, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος ευρωπαϊκής ασφάλειας και όχι με την επέκταση του ΝΑΤΟ, το οποίο παραμένει όργανο του Ψυχρού Πολέμο", τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ