Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Θάλασσα

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στα μέτωπα της Μαύρης Θάλασσας και της Α. Ουκρανίας. 

Οι ΗΠΑ σκέπτονται να εμπλακούν και επίσημα στη σύγκρουση, καθώς θα στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες σε μια επίδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ στο CNN την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ λειτουργεί συνήθως στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά τώρα η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων θα έστελνε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στη Μόσχα, ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις'', δήλωσε ο αξιωματούχος.Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ναυτικό συνεχίζει να πετάει αναγνωριστικά αεροσκάφη σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να παρακολουθεί τη ρωσική ναυτική δραστηριότητα και τυχόν μετακινήσεις στρατευμάτων στην Κριμαία. Την Τετάρτη, δύο βομβιστές B-1 των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αποστολές την Τετάρτη πάνω στο Αιγαίο Πέλαγος.

Aνακοίνωση Ρώσων 

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι μετακινεί περισσότερα από 10 πλοία του πολεμικού ναυτικού του, συμπεριλαμβανομένων αποβατικών πλοίων και αντιτορπιλικών στη Μαύρη Θάλασσα, για να συμμετάσχουν σε ασκήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν σε θέση για όσο χρονικό διάστημα κρίνει σκόπιμο και ότι δεν αποτελούν απειλή. Την Τρίτη, ανέφερε ότι ξεκινά μια προγραμματισμένη επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας μάχης των δυνάμεών της, που θα περιλαμβάνει περισσότερες από 4.000 ασκήσεις αυτόν τον μήνα.

"Στο πλαίσιο του χειμερινού επιχειρησιακού ελέγχου, περισσότερα από 10 σκάφη αμφίβια και πλοία της νότιας θαλάσσιας περιοχής πραγματοποιούν μετακίνηση στη Μαύρη Θάλασσα",  όπως ανέφερε το υπουργείο την Πέμπτη, προκειμένου να  συμμετάσχουν σε ασκήσεις.

Ο στόλος της Ρωσίας για τη Μαύρη Θάλασσα εδρεύει στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Το Κίεβο θέλει  να πάρει πίσω την χερσόνησο 

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η Ρωσία τελεί σε στρατιωτικές προετοιμασίες για διεξαγωγή μείζονος κλίμακας επιχειρήσεων. Οι 4.000 ασκήσεις σε ένα μήνα αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο, όπως και οι μετακινήσεις δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου φαίνεται ότι έχουν αναπτυχθεί 28 τακτικά Συγκροτήματα Ταγμάτων ενώ το 1ο και 2ο Σώματα Στρατού της Ρωσίας που έχουν ως τομέα  ευθύνης την Ουκρανία, έχουν συμπληρώσει την επάνδρωσή τους σε προσωπικό βάσει της εν πολέμω  δυνάμεως τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παραπάνω συνιστούν σαφέστατα πολεμικές προετοιμασίες. Ειδικότερα οι δοκιμασίες επιχειρησιακής ετοιμότητας, είναι εκείνες που στη στρατιωτική ορολογία σημαίνουν "ολοκληρωτική δοκιμασία" μιας Μονάδας, η οποία βαθμολογείται για την απόδοσή της σε όλους τους τομείς που αφορούν την υλοποίηση του σχεδίου συναγερμού και ετοιμότητας της Μονάδας, την έξοδό της σε χώρους διασποράς, την εκτέλεση βολών με το σύνολο των οπλικών της συστημάτων, την εκτέλεση τακτικών ασκήσεων με διάφορα επεισόδια, τη λήψη μέτρων αντιαεροπορικής προστασίας, την υποδοχή εφέδρων  και προώθηση τους, την ενσωμάτωση τους  στις υπομονάδες τους, την λήψη μέτρων προστασίας ΡΒΧΠ κλπ.

Ουσιαστικά μια Μονάδα ή Σχηματισμός που υποβάλλεται σε δοκιμασία επιχειρησιακής ετοιμότητας κρίνεται κατά πόσο είναι αξιόμαχη και ποιά σημεία της επιδέχονται περαιτέρω βελτίωση για να αναλάβει άμεσα πολεμική αποστολή. Μιλάμε για 4.000 ασκήσεις αυτού του τύπου που θα πραγματοποιήσει η Ρωσία σε διάστημα 1 μηνός.   

https://twitter.com/rianru/status/1380220140571230210https://twitter.com/theragex/status/1380184157553369095

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...