Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ πάνω από την Ελλάδα

Η σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ επεκτείνεται από την Μ. Θάλασσα, μέχρι το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. 

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το eucom.mil,  ύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer απογειώθηκαν από τη Νότια Ντακότα και πέταξαν πάνω από το Αιγαίο. Οι ΗΠΑ με αυτή την κίνηση θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς την Ρωσία ξεκάθαρα. 

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ προχώρησαν και σε μία άλλη σημαντική κίνηση. Σύμφωνα με το pameevros.gr και την Κατερίνα Καλεντερίδου, στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 6 Απριλίου 2021, η Wanda Williams, Ταξίαρχος, Υποδιοικητής της 7ης Διοίκησης,Υποστήριξης του Αμερικανικού Στρατού. 

H 7η MSC είναι ο μοναδικός σχηματισμός εφέδρων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Η Διοίκηση επιτρέπει την ολοκλήρωση σε επίπεδο υπηρεσίας, κοινής και πολυεθνικής δράσης στην Ευρώπη και είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ και άλλους εταίρους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διοίκηση εκτελεί εντολή αποστολής και περιφερειακή υποστήριξη σε όλες τις δυνάμεις που έχουν εκχωρηθεί, προσκολληθεί ή υποστηριχθεί από τις δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ για τον Στρατό των ΗΠΑ στην Ευρώπη και παρέχει εκπαιδευμένες, έτοιμες μονάδες για κινητοποίηση και παγκόσμιες αναπτύξεις.  

Η ανακοίνωση για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer 

''Ως μέρος της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Διοίκησης να δείξει τις μεγάλες ικανότητες των στρατηγικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, δύο βομβαρδιστικά B-1 Lancer απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ellsworth στην Νότια Ντακότα και προχώρησαν σε αποστολή στο Αιγαίο Πέλαγος σήμερα. Η αμερικανική δέσμευση ασφαλείας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ παραμένει ακλόνητη.

Τα βομβαρδιστικά συνοδεύονταν από δύο αμερικανικά F-16 που στάθμευσαν στην ιταλική βάση Aviano.''

Ανακοίνωση Μόσχας 

''Οι ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ εντείνουν τη δραστηριότητά τους τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Μ. Θάλασσα κοντά στα ρωσικά σύνορα'', δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
    
"Για το 2021, προγραμματίζεται να διεξαχθούν επτά κοινές ασκήσεις Ουκρανίας-ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες ξένων κρατών στην Ουκρανία κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία καιτ η γραμμή επαφής στο Donbass έχουν ενταθεί σημαντικά, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και ραδιο-ηλεκτρονικά μέσα'',πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

 

https://twitter.com/rianru/status/1379828766902456320

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτισμός 0

Σκοπιανή καθηγήτρια: Η αδικία που γίνεται στη ''Μακεδονία'' είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα! Με τα λίγα κλεμμένα αντικείμενα από την Ακρόπολη

''Μεγαλύτερη αδικία είναι αυτό που έκανε η Ελλάδα στη ''Μακεδονία'', δημεύοντας μια μεγάλη έκταση, με όλα τα μνημεία...