Τζαμί στη Γερμανία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανία εναντίον «τρομακτικών» σχεδίων επιθέσεων στα τζαμιά

«Αυτό που ήρθε στο φως είναι τρομακτικό, να βλέπουμε μια οργάνωση να ριζοσπαστικοποιείται κατά τέτοιον τρόπο τόσο γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Μπγερν Γκρινεβέλντερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Είναι «σημαντικό να προστατεύονται οι χώροι λατρείας», πρόσθεσε.

Τι λέει η Γερμανία

«Η αποστολή του κράτους είναι να εξασφαλίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας σ’ αυτή τη χώρα χωρίς κίνδυνο ούτε απειλή, ανεξάρτητα από τη θρησκεία», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Οποιοσδήποτε θέλει να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα εδώ στη Γερμανία σεβόμενος το νομικό πλαίσιο, πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς απειλή και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, δώδεκα μέλη μιας μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν σε όλη τη Γερμανία ως ύποπτα ότι προετοίμαζαν επιθέσεις.

Είναι ύποπτα ότι σκόπευαν να στοχοθετήσουν μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στη διάρκεια της προσευχής, όπως είχε κάνει ο δράστης των επιθέσεων στο Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, που τον Μάρτιο του 2019 στοίχισαν τη ζωή σε 51 ανθρώπους σε δύο τζαμιά, ενώ ο δράστης κινηματογραφούσε και μετέδιδε ζωντανά τις επιθέσεις του, αποκάλυψαν χθες, Κυριακή, το βράδυ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ