Γερμανία, Τουρκία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανία: Η Τουρκία διπλασίασε τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε Γερμανούς πολίτες

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Τουρκία 74 Γερμανοί πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα επειδή τους έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, επιβεβαίωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αριθμός των Γερμανών που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος από πέρυσι, με 59 Γερμανούς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τουρκικές φυλακές, σε σύγκριση με τους 60 που ήταν τον Νοέμβριο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν διαφοροποιεί πλέον δημόσια τους ανθρώπους που έχουν φυλακισθεί για ποινικά αδικήματα απ' αυτούς που βρίσκονται στη φυλακή για πολιτικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

Το θέμα είναι πιθανό να τεθεί όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Νοέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δηλώσει πως οι φυλακίσεις Γερμανών πολιτών είναι ένα από τα ζητήματα που εμποδίζουν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ