Κόσμος

Η Γερμανία συνεχίζει τις παραδόσεις όπλων στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ

Το γερμανικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι  επαναλαμβάνει τις παραδόσεις όπλων στο Κουρδιστάν, αφού η κυβέρνηση της περιοχής του βόρειου Ιράκ δεσμεύθηκε να διασφαλίσει  ότι τα όπλα δεν θα καταλήξουν  στην μαύρη αγορά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η Γερμανία είχε παραδώσει 70 τόνους όπλα στους Κούρδους στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων 1.500 αυτόματων τυφεκίων G3A3 , 100 αντιαρματικών πυραύλων και τριών θωρακισμένων οχημάτων , παραδίδοντας τα  στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στην Ερμπίλ.

Η Γερμανία διέκοψε τις παραδόσεις όπλων τον Ιανουάριο μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένα όπλα που αποστέλλονται στο Κουρδιστάν για τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού  Κράτους,  διακινούνταν  προς πώληση στη μαύρη αγορά.

Η έρευνα από την κυβέρνηση του Κουρδιστάν ολοκληρώθηκε  νωρίτερα αυτό το έτος, και  διαπίστωσε ότι περίπου 30 όπλα και πάνω από 28.000 σφαίρες  που παραδόθηκαν από τη Γερμανία,  είχαν πωληθεί παράνομα ή χαθεί. Οι κουρδικές αρχές συνέλαβαν αρκετά άτομα για την πράξη αυτή .

Κούρδοι αξιωματούχοι υπέγραψαν  δήλωση στους Γερμανούς  ότι τα όπλα που παραδόθηκαν πρόσφατα  δεν θα μεταπωληθούν αλλού.

Η Γερμανία έχει αποστείλει πάνω από 30 αποστολές όπλων συνολικού όγκου  άνω των 2.000 τόνων στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν από το 2014, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Η κάτω βουλή της Γερμανίας  (Bundestag), τον Ιανουάριο συμφώνησε  να αυξήσει  τον αριθμό των Γερμανών στρατιωτών που εργάζονται στο Κουρδιστάν  ως εκπαιδευτές των  δυνάμεων Peshmerga στο βόρειο Ιράκ από  100 σε 150 .

Υπάρχει περίπτωση όμως,  μέρος του οπλισμού αυτού να καταλήξει στα χέρια των Κούρδων της Συρίας , διότι όλοι οι Κούρδοι κατανοούν μέρα  με την ημέρα ότι πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν την κατάσταση στα χέρια τους, αν θέλουν  να δημιουργήσουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...