Σύμφωνα με δημοσίευμα σε αραβικά μέσα ενημέρωσης, ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν κομβόι όπλων που προοριζόταν για τους μαχητές της Χεζμπολάχ στην Συρία.
Η επίθεση φημολογείται ότι πραγματοποιήθηκε στα συρο-λιβανέζικα σύνορα νωρίς το απόγευμα πλήττοντας θέσεις ζωτικής σημασίας για την Χεζμπολάχ.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η επίθεση στο κομβόι έγινε κοντά σε «καταφύγιο ανταρτών», όπου και βρίσκονταν εγκατεστημένοι οι πολιτοφύλακες της Χεζμπολάχ.
Αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για ακόμα μία αποστολή του ισραηλινού στρατού σε εχθρικό έδαφος με σκοπό την παρεμπόδιση μεταφοράς όπλων στην Χεζμπολάχ.
Τον τελευταίο μήνα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει επέμβει δεκάδες φορές σε περιοχή πέρα από τα βόρεια σύνορά της, ώστε να εμποδίσει την Χεζμπολάχ να αποκτήσει «οπλικά συστήματα που αλλάζουν την ισορροπία ισχύος».
Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει επέμβει διακριτικά και σε άλλα μέτωπα «κοντινά και μακρινά».
Συγκεκριμένα το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει, το ISIS και την Χεζμπολάχ στον βορρά, την Χαμάς και το Ισλαμικό Τζιχάντ στην λωρίδα της Γάζας και το ISIS μαζί με άλλους τζιχαντιστές στην χερσόνησο του Σινά.
Απευθυνόμενος στους στρατιώτες, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει εκτός από μας».
Το Ισραήλ φοβάται περαιτέρω ισχυροποίηση της Χεζμπολάχ με ρωσικό οπλισμό ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του ειδικά στα Υψίπεδα του Γκολάν μετά και τις δηλώσεις περί επιστροφής του στην Συρία.
Οι Ισραηλινοί έχουν πληροφορίες ότι εκτός από άρματα μάχης Τ-72 και Τ-90 η Χεζμπολάχ έχει αποκτήσει φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS και άλλα συστήματα.
Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το Ισραήλ θα εμπλακεί σε χερσαία επιχείρηση γιατί ποτέ οι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν...