Κοινωνία

Γλυφάδα: Το προφητικό ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ €2,5 εκατ. στους Πεταλιούς

Με το θρίλερ για τα κίνητρα του Αιγύπτιου δράστη που αφαίρεσε τρεις ζωές, ανοίγοντας πυρ στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, να παραμένει, το φως της δημοσιότητας βλέπουν ντοκουμέντα τόσο για την οικογένεια Καρνέση όσο και για τον άνδρα που τέλεσε το τριπλό φονικό και μετά αυτοκτόνησε.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και την συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του έφερε στο «φως» το Mega. Το εν λόγω έγγραφο είχε γραφεί πριν από 30 χρόνια, το 1994, όταν η οικογένεια ήταν ακόμη δεμένη, προτού ξεσπάσει η δικαστική διαμάχη.

Ανάμεσα σε όσα συμφωνήθηκαν εκείνη την ημέρα στο οικογενειακό συμβούλιο ήταν :

Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε τα μεγέθη διανομής κερδών τα σπίτια που ζούμε τα εξοχικά μας τα κότερα τον τρόπον ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πως είμαστε πριν 20 χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

α) μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

β) μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια ούτε ο Θεός ούτε η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας.

Ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ των 2,5 εκατ. ευρώ 

Ακόμη μία αποκάλυψη για το σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς γίνεται γωστή τις τελευταίες ώρες. Στους Πεταλιούς, το νησάκι στην άκρη του Ευβοϊκού Κόλπου, βρισκόταν η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας στην οποία δούλευε ο 70χρονος δράστης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, η οικογένεια Καρνέση δεν έχει πληρώσει ποτέ τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο σπίτι.

Συνολικά, ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ για το σπίτι στους Πεταλιούς υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΕΝΦΙΑ του 2023 και του 2024.

«Ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί»: Το χρονικό του θρίλερ στη ναυτιλιακή μέσα από τις μαρτυρίες 

Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων, που συνθέτουν το παζλ της τραγωδίας στη ναυτιλιακή.

Οι μάρτυρες, τόσο αυτόπτες, όσο και αυτήκοοι, περιγράφουν τον πανικό που επικράτησε στον χώρο, αλλά και τις κινήσεις του Άρη, του πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, που εισέβαλε στην εταιρεία με την καραμπίνα στα χέρια, εκτελώντας το δολοφονικό του σχέδιο.

«Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι»

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση εργαζομένου που έφερε στο φως το protothema.gr, που συνάντησε τον δράστη στο υπόγειο γκαράζ, λίγο πριν το μακελειό και που δείχνει ότι ο 76χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα είπαν μεταξύ τους στο γκαράζ, που συναντήθηκαν, όταν πήγε να μετακινήσει το αυτοκίνητο της Καρνέση. Τότε διαπίστωσε ότι πίσω από το αυτοκίνητό της, ο Άρης είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ένα παλιό Nissan Xtrail.

«Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι», του είπε ο Αιγύπτιος, προσθέτοντας ότι «σήμερα θα τελειώσουν όλα» για τον ίδιο.

«Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην ιατρική. Εγώ τότε τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Άρης ήταν υπάλληλος αποκλειστικά του Σπύρου Καρνέση, που τον απασχολούσε ως υπεύθυνο επιστάτη στο Τραγονήσι, στο σύμπλεγμα των Πεταλιών. «Τα αδέρφια Καρνέση βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με συνέπεια πολλά περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Μεταξύ των παραπάνω τυγχάνει διαμέρισμα 3ου ορόφου που βρίσκεται στην Αθήνα. Σήμερα έμαθα από τον ίδιο τον Άρη ότι η Μαρία Καρνέση με τον Αντώνη Βλασσάκη είχαν προχωρήσει σε ενέργειες για την έξωση του από το διαμέρισμα αυτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή».

«Κλείδωσε τη Δέσποινα Βλασσάκη στο γραφείο»

Ο ίδιος μάρτυρας συνεχίζει τη μαρτυρία του. «Στη συνέχεια ο Άρης κινήθηκε προς μία εσωτερική σκάλα που υπάρχει στο γκαράζ και ανέβηκε στον πρώτο όροφο της εταιρείας. Εγώ επειδή φοβήθηκα ότι θα γινόταν κάποιο κακό ανέβηκα γρήγορα στο γραφείο του Βλασσάκη και του είπα ότι είχα δει τον Άρη και ότι είχε όπλο μαζί του. Ο Βλασσάκης στην αρχή μου είπε να φωνάξουμε τον Γ., ο οποίος ήταν απόστρατος αστυνομικός και ήταν παλιά στην Ασφάλεια, αλλά επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο ο Βλασσάκης μου είπε να πάω εγώ να καθυστερήσω τον Άρη και αυτός θα καλούσε την Αστυνομία. Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες.

Τότε ο Άρης κινήθηκε προς το γραφείο της Καρνέση και εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Όταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: «Ν. φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι».

«Άκουσα τουλάχιστον 5 πυροβολισμούς»

Ο 76χρονος πήρε την καραμπίνα από τον σάκο του και την έστρεψε προς το μέρος του μάρτυρα, ο οποίος έτρεξε και απομακρύνθηκε.

«Καθώς έτρεχα στις σκάλες άκουσα ένα δυνατό «μπαμ» και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει. Όταν έφτασα στη ρεσεψιόν είπα στην κοπέλα που ήταν εκεί να ανοίξει γρήγορα την πόρτα για να βγω. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να άκουσα τουλάχιστον 5 πυροβολισμούς. Μόλις βγήκα από την εταιρεία κάλεσα το 100 και η αστυνομικός μου είπε ότι ήδη έχουν καλέσει για να έρθει η Αστυνομία στο σημείο και πως οι αστυνομικοί ήταν καθ’ οδόν».

Άλλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία είπαν στον μάρτυρα ότι «ο Άρης γύρισε στο γραφείο της Καρνέση και αφού έσπασε την πόρτα την πυροβόλησε και τη σκότωσε, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Βλασσάκη και τον σκότωσε και αυτόν. Ακόμη, όπως έμαθα εκείνη την ώρα στο γραφείο του Βλασσάκη ήταν και ο Ηλίας Κουκουλάρης ο οποίος εργάζεται και αυτός στην εταιρεία και πως στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τον Άρη, αυτός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε και αυτόν. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το κακό που έγινε. Είμαι σοκαρισμένος. Δυστυχώς, απ΄ ότι φαίνεται ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί επειδή μάλλον είχαν κάνει κάποιες κινήσεις για να τον βγάλουν από το σπίτι που έμενε και που ανήκε σ’ αυτούς».

«Ο Άρης έβαλε την κάννη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ»

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Μαρίας Καρνέση και αναφέρθηκε στις τελευταίες της στιγμές.

«Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση του μάρτυρα

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει γιατί στην αρχή ακούγοντας τα “μπαμ” δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες.

Αμέσως μετά όμως, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι. Ο Άρης είναι υπάλληλος της εταιρείας και με την οικογένεια Καρνέση νομίζω ότι τους συνέδεε κάποια σχέση. Για την ακρίβεια νομίζω ότι η μητέρα του κυρίου Σπύρου του ιδιοκτήτη είχε βαφτίσει τον Άρη. Ο Άρης σκεφτείτε ότι τώρα ήταν πάνω από 70 ετών και νομίζω ότι είναι Αιγύπτιος. Η θέση του Άρη στην εταιρεία δεν ήταν εδώ στα κεντρικά γραφεία. Πιο πολύ απασχολούνταν σε ένα ιδιωτικό νησί που έχει η οικογένεια αλλά όποτε ερχόταν στην Αθήνα νομίζω πως έμενε σε ένα διαμέρισμα της εταιρείας εδώ στη Γλυφάδα.

Για να συνεχίσω σε αυτό που σας περιέγραφα, μόλις λοιπόν μπήκε πυροβόλησε τον Αντώνη και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισαν να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Άρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ