Κοινωνία

Στο «μικροσκόπιο» ο υπάλληλος του ληξιαρχείου που έδωσε στη «Μαρία Τσάλλα» το κλεμμένο πιστοποιητικό

Την ώρα που τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κάνουν «φύλλο και φτερό» τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, προκειμένου να εξακριβώσουν αν είχε αποκτήσει υψηλές «επαφές», οι Αρχές αναζητούν στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου το πρόσωπο που βοήθησε την 35χρονη να αποσπάσει την «κλεμμένη», ληξιαρχική πράξη γέννησης ώστε να δηλωθεί ως «Μαρία Τσάλλα».

Πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου αναφέρουν ότι μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος απέκτησε πρόσβαση στα έγγραφα του ληξιαρχείου αποσπώντας τη ληξιαρχική πράξη του βρέφους που γεννήθηκε το 1991 και απεβίωσε λίγο μετά τον τοκετό.

Τις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να καταθέσουν εργαζόμενοι στο ληξιαρχείο ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως ο συνεργός της 35χρονης είναι υπάλληλος της υπηρεσίας και η διαρροή του εγγράφου έγινε εκ των έσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ως ημερομηνία κτήσης της δημοτικότητας της «Μαρίας Τσάλλα» αναφέρεται η 21η Δεκεμβρίου του 2018, την περίοδο, δηλαδή, που ολοκληρωνόταν η ψηφιοποίηση του αρχείου στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο υπάλληλος που βρίσκεται πίσω από το «κλεμμένο» πιστοποιητικό να εκμεταλλεύτηκε τη μεταφορά από τα χειρόγραφα στο ηλεκτρονικό σύστημα, να έσκισε τη σελίδα με τη ληξιαρχική πράξη του νεκρού βρέφους και να τη διοχέτευσε στην 35χρονη κατάσκοπο.

Εξάλλου, η αναντιστοιχία ανάμεσα στο χειρόγραφο και στο ψηφιακό πιστοποιητικό γέννησης της «Μαρίας Τσάλλα» μπήκε στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ που ξετύλιξε το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Οι έρευνες στρέφονται και στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης όπου η «Μαρία Τσάλλα» ζήτησε να εγγραφεί.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη την παρέπεμψε αρχικά στην αρμόδια υπηρεσία της Κω, όπου κατά δήλωση της 35χρονης έμενε η μητέρα της, με αποτέλεσμα η πράκτορας να ζητήσει τη βοήθεια ενός δικηγόρου της περιοχής για να εγγραφεί στο δημοτολόγιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...