Κοινωνία

Κακοκαιρία Άριελ – Κατερίνη: Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές στο οδικό δίκτυο

Μεγάλη ποσότητα βροχής έφερε στην Πιερία η κακοκαιρία «Άριελ», αφήνοντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή γύρω από την Κατερίνη και τα χωριά στην Πιερία.

Δεκάδες είναι οι κατοικίες που πλημμύρισαν, ενώ ανέβηκε η στάθμη σε πολλούς χειμάρρους και αρδευτικά κανάλια εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Με το πρώτο φως την Πέμπτη, έγινε ορατό το μέγεθος των προβλημάτων στην Παραλία Κατερίνης και την Κατερινόσκαλα.

Προβλήματα εντοπίζονταν στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, καθώς ο όγκος του νερού έκανε δύσκολη την αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Ο δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κλειστά ήταν την Πέμπτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δύσκολή ήταν η κατάσταση στον Πλαταμώνα όπου φερτά υλικά έφραξαν δρόμους και προκάλεσαν ζημίες σε ισόγειες κατοικίες και καταστήματα.

Στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, καταγράφηκαν 160 χιλιοστά βροχής. Σημαντικές είναι οι ζημιές στον Πλαταμώνα, σε όλο το μήκος από τους Νέους Πόρους έως το Λιτόχωρο. Στον Πλαταμώνα, μάλιστα, κόπηκε δίκτυο με αποτέλεσμα να βυθιστούν οχήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...