καλλιτέχνης
Κοινωνία

Συνελήφθη γυναίκα που αποσπούσε χρήματα από άνεργους καλλιτέχνες

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπή για απάτη με το πρόσχημα παροχής εργασίας σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου.

Ειδικότερα, η γυναίκα συνελήφθη την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, σε περιοχή της Αθήνας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η συλληφθείσα, μέσω αγγελίας που είχε δημοσιεύσει σε ιστότοπο, εξαπατούσε καλλιτέχνες με το πρόσχημα παροχής εργασίας, πείθοντάς τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών – παραγωγών.

Η δράστιδα συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από γυναίκα καλλιτέχνιδα, που αναζητούσε εργασία, το προσημειωμένο ποσό των (70) ευρώ, ως δήθεν τέλος συμμετοχής σε σύλλογο διοργάνωσης παράστασης.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ