Κόσμος

Ερντογάν: Τι δήλωσε για το Ισραήλ στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να υποστηριχθούν οι διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό όσων χαρακτήρισε «επιθετικές ενέργειες» του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, κατά τη συνάντηση του με τον διάδοχο του θρόνου του Κουβέιτ, σεΐχη Σαμπάχ Χάλεντ αλ-Χαμάντ αλ-Σαμπάχ, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, στο «Τουρκικό Σπίτι», στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία στηρίζει το Κουβέιτ κατά την περίοδο των συγκρούσεων στην περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς κινητοποίησης για τον τερματισμό των ενεργειών που αποδίδει στο Ισραήλ.

Στο τραπέζι και η συνεργασία στην ενέργεια

Κατά την ίδια συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι Άγκυρα και Κουβέιτ επιδιώκουν να διευρύνουν τη συνεργασία τους, ιδιαίτερα στο εμπόριο και στην ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις συνομιλίες συμμετείχαν, από τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, μαζί με άλλα στελέχη της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Ο Ερντογάν προσκάλεσε επίσης τον εμίρη και τον διάδοχο του Κουβέιτ στη σύνοδο ηγετών COP31, που πρόκειται να φιλοξενήσει η Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας δεν αναφέρει συμφωνία για κοινή στρατιωτική δράση ή συγκεκριμένα νέα μέτρα κατά του Ισραήλ. Η αναφορά του Ερντογάν αφορά τη στήριξη διεθνών προσπαθειών, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν χωριστά την ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ