Κοινωνία

«Πανικός» από έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου σε ξενοδοχείο της Κρήτης (εικόνες)

Συναγερμός σήμανε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης το πρωί της Παρασκευής, εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε από διαρροή υγραερίου μετά από σεισμό, που προηγήθηκε, με άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στην περιοχή.

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε και οι τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αυτό ήταν το σενάριο της ετήσιας άσκησης εκκένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο.

Συγκεκριμένα η άσκηση προέβλεπε την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση τοιχοποιίας με ύπαρξη τραυματιών.

Πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα.

Στόχος της άσκησης είναι η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Λόγω της άσκησης υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους περιμετρικά του ξενοδοχείου.

Πηγή: Cretapost

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ