Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο-"Άλμα" 18% στην εβδομάδα

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο μετά την είδηση ότι ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής φυσικού αερίου στις ΗΠΑ δεν θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία πριν από τον Μάρτιο. 

Ειδικότερα, το φυσικό αέριο παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ - ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς - σημείωσε την Παρασκευή απώλειες 3% και έκλεισε στα 108 ευρώ η μεγαβατώρα, αλλά σε επίπεδο εβδομάδες κατέγραψε "άλμα" 18%.

Η Freeport LNG ανέφερε ότι στοχεύει τώρα στην έναρξη της "αρχικής παραγωγής" στα μέσα Δεκεμβρίου με πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο, σε μια καθυστέρηση σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή της για επανέναρξη στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα.

Στην ανοδική διάθεση συμβάλλουν οι θερμοκρασίες που προβλέπεται να πέσουν κάτω από τις εποχικές νόρμες σε ολόκληρη την περιοχή. Το Βερολίνο πρόκειται να βιώσει θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, αναφέρει η Maxar σε έκθεσή της.

Στο ανοδικό κλίμα της εβδομάδας συνέβαλαν και οι θερμοκρασίες που προβλέπεται να πέσουν κάτω από τα εποχικά συνήθη επίπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Βερολίνο πρόκειται να βιώσει θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύντομη περίοδος ψυχρότερου κλίματος θα αποτελέσει ένα δείγμα του τι μπορεί να περιμένει η Ευρώπη καθώς προχωράει ο χειμώνας, όταν και ξεκινάει η περίοδος θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα ξεκινήσει το χειμώνα από καλή θέση, με τους αποθηκευτικούς χώρους να είναι σχεδόν γεμάτοι. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η ήπειρος θα είναι σε θέση να περάσει τη σεζόν με αρκετά καύσιμα, παρά τις μειωμένες ρωσικές προμήθειες. Ωστόσο, οποιαδήποτε ισχυρότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ζήτησης ή περαιτέρω περικοπές της προσφοράς θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον κίνδυνο της γρήγορης εξάντλησης των αποθεμάτων.

Αν  δεν σημειωθούν "εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες" τους επόμενους μήνες, είναι "εξαιρετικά απίθανο" να υπάρξουν ελλείψεις φέτος το χειμώνα στη Γερμανία, ανέφερε σε έκθεσή της την Παρασκευή μια ένωση τοπικών φορέων αποθήκευσης φυσικού αερίου. 

Παρ' όλα αυτά, οι αποστολές της Freeport LNG αναμενόταν να βοηθήσουν στην τροφοδοσία της Ευρώπης με καύσιμα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...