Κυβέρνηση

Απογευματινή «κωλοτούμπα» Καμμένου: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους (βίντεο)


Το πρωί έλεγε πως θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά τώρα λέει πως «όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό»

Για τις θέσεις του απέναντι στο Σκοπιανό και το αν θα «ρίξει» την κυβέρνηση στην περίπτωση που η συμφωνία για το όνομα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με 151 ψήφους, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «εάν, όταν και εφόσον» έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους, θα κάνει αυτό που πρέπει και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερονηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπατε δύο λέξεις κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι' αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της ΦΥΡΟΜ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός πολίτης που να ψηφίσει», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι το 151. Θα σας θυμίσω ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου, άφησε ανοιχτό το ενδέχομενο για μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έπεμψαν τον κ. Μοσκοβισί γιατί είπε ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο. Ο κ. Χατζηδάκης σχεδόν έκλαιγε. Πριν λίγο ο κ. Μεϊμαράκης έβγαλε ένα πολύ σημαντικό tweet. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη σοβαρή γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, επέλεξε την ακροδεξιά λογική του «Γερούν βάστα γερά». Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το Σκοπιανό».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε: «Το Βόρεια Μακεδονία το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Είπα ότι όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.

Εάν, όταν και εφόσον. Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».

Δείτε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στον Ant1

https://youtu.be/pDgmyLJquBU

Η «βόμβα» που έριξε νωρίτερα

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος έριξε «βόμβα» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο Σκοπιανό, είπε ο Πάνος Καμμένος. “Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά τόνισε πως εάν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών τότε εκείνος θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει προκήρυξη εκλογών.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Σε ότι αφορά στην χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τον Τύπο και πως ήταν ένα θέμα που έπρεπε να χειριστεί ως υπουργός Άμυνας.

https://www.youtube.com/embed/MCl_rCdTwww?feature=oembed

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...