Πολιτική

Στο κόκπιτ ενός μαχητικού Rafale η ΠτΔ- Η επίσκεψη στην Τανάγρα (Εικόνες)

Στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, όπου και «επιθεώρησε» τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό της Μονάδας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε και μπήκε στο κόκπιτ ενός μαχητικού Rafale, με τα πλάνα να δείχνουν την κ. Σακελλαροπούλου να θαυμάζει τα νέα αποκτήματα των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων, ενώ η 332 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα υποδέχθηκε πριν λίγες ημέρες ακόμα δύο «ριπές ανέμου», με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των γαλλικών μαχητικών 4++ γενιάς να τηρείται κανονικά σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η αποστολή και εξέλιξη της 332 ΜΠΚ «Γεράκι»

Σημειώνεται πως η 332 Μοίρα έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Από το Μάρτιο 2007 η Μοίρα ανέλαβε, από την 331 Μοίρα, το ρόλο της Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ), παραλαμβάνοντας τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM39 EXOCET και ενσωματώνοντας Ιπταμένους και τεχνικό προσωπικό με εμπειρία στη συγκεκριμένη αποστολή. Την 19η Ιανουαρίου 2022, προσγειώθηκαν στην 114ΠΜ, τα πρώτα έξι (6) αεροσκάφη Rafale F3R, τα οποία εντάχθηκαν στην 332Μ και αντικατέστησαν τα αεροσκάφη M-2000.

Δείτε φωτογραφίες:

           Rafale

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ