Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα- "Χρειάζεται άμεσα επενδύσεις και μείωση φορολογίας"

Θετικό βήμα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την έξοδο στις αγορές και με 10ετές ομόλογο, όμως όπως τόνισε ήταν ένα βήμα που άργησε πολύ να γίνει. Αποδίδει τη χρονική περίοδο της εμπιστοσύνης αυτής από τις αγορές στο ότι προεξοφλούν εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Η χώρα όμως απέχει πολύ από την κανονικότητα», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» και συμπλήρωσε ότι στην πραγματικότητα η χώρα έχει περιορισμένες αντοχές και «χρειάζεται άμεσα επενδύσεις, χρειάζεται μείωση της φορολογίας, χρειάζεται τόνωση της επιχειρηματικότητας, χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα για να μπορέσει να πετύχει αξιοπρεπή υγεία και Παιδεία για όλους και να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τους πιο αδύναμους».

Αναφερόμενη στις επόμενες εκλογές, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Ο φιλελεύθερος προοδευτικός, που πιστεύει σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, με ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, σε μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για τους πολίτες. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της συντήρησης όλων των παθογενειών της Μεταπολίτευσης, τον οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, σχολίασε ότι «επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ