Πολιτική

«Μάλλον του αρέσει το από πάνω» – Απίστευτο επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Σιμόπουλο στη Βουλή

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μια ατυχής αποστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Στράτο Σιμόπουλο, την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ετοιμαζόταν να ανέβει στα έδρανα της Ολομέλειας.

Ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς ρώτησε τον Στράτο Σιμόπουλο εάν επιθυμεί να μιλήσει «από κάτω ή από πάνω», εννοώντας προφανώς εάν θα τοποθετηθεί από τη θέση του ή από το βήμα.

 

Τότε ακούστηκε από τα έδρανα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει, κατά πληροφορίες, «μάλλον του αρέσει το από πάνω».

Ο Στράτος Σιμόπουλος έπιασε αμέσως το νήμα και αναρωτήθηκε φωναχτά εάν επρόκειτο για «σεξιστική επίθεση» σε βάρος του.

Η στιγμή πέρασε γρήγορα, όχι όμως και απαρατήρητη.

Γιατί οι ατάκες μπορεί να δίνουν χρώμα στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, όταν όμως ακουμπούν τέτοιους υπαινιγμούς χρειάζονται και το ανάλογο μέτρο.

 

Η σημειολογία έχει τη σημασία της. Και μέσα στη Βουλή, ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ