έκθεση δυτικών τεθωρακισμένων στην Μόσχα
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε η έκθεση δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Μόσχα-Από Leopard μέχρι Bayraktar τα λάφυρα πολέμου των Ρώσων (Βίντεο)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, ο ρωσικός στρατός μετέφερε δυτικής παραγωγής τεθωρακισμένα οχήματα σε κεντρικά σημεία της Μόσχας ώστε να είναι ορατά σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο το Κρεμλίνο προβάλει την ισχύ του στο ρωσο-ουκρανικό πεδίο της μάχης, δείχνοντας πως η βοήθεια του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο πολλές φορές καταλήγει να περνάει στα χέρια του ρωσικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές στο διαδίκτυο μας πληροφορούν τώρα πως πριν λίγο σήμερα ξεκίνησε μία εκδήλωση τύπου έκθεσης ανοιχτή για όλους στην ρωσική πρωτεύουσα, στην οποία τα εκθέματα είναι νατοϊκά και ουκρανικά οπλικά συστήματα, τεθωρακισμένα οχήματα και λοιπός εξοπλισμός. 

Λέγεται πως η έκθεση στην Μόσχα περιλαμβάνει περισσότερες από 800 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, τον έλεγχο του οποίου απέκτησαν οι ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης και έπειτα μετέφεραν στην ρωσική ενδοχώρα. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και μοναδικές εκθέσεις του κόσμου.

Οι Πρωταγωνιστές της Έκθεσης

Τα εκθέματα, δηλαδή τα λάφυρα πολέμου του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, είναι κυρίως ουκρανικοί και δυτικοί τύποι τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως άρματα μάχης τύπου Leopard 2 γερμανικής παραγωγής, άρματα μάχης τύπου Challenger βρετανικής παραγωγής και άρματα τύπου Abrams αμερικανικής παραγωγής.

Τα κύρια άρματα μάχης σίγουρα αποτελούν τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, ωστόσο στον χώρο προβάλλονται και πολλά άλλα οχήματα, όπως τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Mastiff και Saxon της Βρετανίας και κάποια M113 από τις ΗΠΑ. 

Όσον αφορά τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού, υπάρχουν M2 Bradley αμερικανικής προέλευσης, σουηδικά CV-90, γερμανικά Marder, βρετανικά Husky TSV και πολλά άλλα. Μεταξύ των πολλών τεθωρακισμένων υπάρχει και ένα τουρκικής προέλευσης όχημα Kirpi, μαζί με drones τύπου Bayraktar TB2 που απέκτησαν οι Ρώσοι στο μέτωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γαλλικά ελαφρά άρματα μάχης AMX-10RC, τα οποία έλαβε ο ουκρανικός στρατός μετά από ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τους προηγούμενες μήνες. Το ολλανδικό τεθωρακισμένο YPR-765 και το ιταλικό Lince είναι άλλα δύο οχήματα που θα έχει την ευκαιρία να δει το κοινό στην ρωσική πρωτεύουσα.

Πολλά από τα οπλικά συστήματα φαίνονται σε καλή κατάσταση, άλλα όμως μεταφέρθηκαν χτυπημένα στην πλατεία της Μόσχας. Όπως και να έχει είναι σίγουρο πως αυτή η έκθεση προκαλεί εκνευρισμό στην Δύση και στο Κίεβο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...