Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Απανωτές ρωσικές επιτυχίες-Οι Ρώσοι πλησιάζουν απειλητικά την Κονσταντίνοβκα και μπήκαν στο κέντρο της Νοβοαλεξάντροβκα

Τις τελευταίες ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία σημείωσαν προόδους στις περιοχές των οικισμών Κονσταντίνοβκα και Νοβοαλεξάντροβκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προελαύνουν προς Κονσταντίνοβκα

Κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, στρατεύματα της 29ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων του ρωσικού στρατού πέτυχαν σημαντικές επιτυχίες προς τους οικισμούς Παρασκοβίεφκα και Κονσταντίνοβκα στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ.

Με την ενεργή βοήθεια του πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων τύπου 9K57 Uragan και αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου Msta-SM2, οι ρωσικές ομάδες εφόδου κατάφεραν να προχωρήσουν εκατοντάδες μέτρα, πλησιάζοντας κρίσιμες οχυρωμένες περιοχές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στα ρωσικά μέσα, αυτή η πρόοδος θεωρείται στρατηγικής σημασίας επειδή οι Ρώσοι στρατιώτες με αυτήν τους την προέλαση καταφέρνουν να μπλοκάρουν περαιτέρω σημαντικές οδούς μεταφοράς προμηθειών του ουκρανικού στρατού. Αυτοί οι οδοί υλικοτεχνικής υποστήριξης είναι κρίσιμοι για την παροχή προμηθειών στα ουκρανικά στρατεύματα που επιχειρούν στην οχυρωμένη περιοχή του Ουγκλεντάρ. 

Η δράση του ρωσικού πυροβολικού επιτρέπει στους Ρώσους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να διατηρήσουν τον έλεγχο των νέων τους εδαφικών κατακτήσεων, ενώ παράλληλα επιτρέπει και την πραγματοποίηση πληγμάτων στα ουκρανικά μετόπισθεν.

Τι Γίνεται στην Νοβοαλεξάντροβκα;

Σε διαφορετικό τομέα του μετώπου, ρωσικά μέσα προτείνουν πως «μετά την επιτυχή κατάληψη του Οχερέτινο βορειοδυτικά της Αβντίιβκα, ο ρωσικός στρατός πλησίασε πολύ τον οικισμό Νοβοαλεξάντροβκα».

Αυτό το χωριό βρίσκεται βορειοδυτικά του Οχερέτινο σε υψόμετρο περίπου 50 με 75 μέτρων. Η υψομετρική του διαφορά συγκριτικά με την γύρω πεδινή περιοχή σημαίνει πως η κατάληψή του από τα στρατεύματα της Μόσχας δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη, ωστόσο αν το καταφέρουν θα αποκτήσουν ένα τακτικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγο, ειπώθηκε πως μονάδες του ουκρανικού στρατού αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν προς βόρεια και δυτικά τμήμα της Νοβοαλεξάντροβκα. Σύμφωνα με Ρώσους ανταποκριτές πολέμου, οι κύριες θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι συγκεντρωμένες σε μία περιοχή αγροτικών επιχειρήσεων, η οποία όμως βρίσκεται έξω από το κέντρο του χωριού.

Αν και η Νοβοαλεξάντροβκα δεν αποτελεί οικισμό στρατηγικής σημασίας, η κατάληψή της από την Μόσχα θα άνοιγε τον δρόμο στα ρωσικά στρατεύματα να κινηθούν προς άλλους σημαντικούς τομείς του μετώπου, όπως ένα τμήμα δρόμου μεταξύ της Κονσταντίνοβκα και του Ποκρόβσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...