βίαιη επιστράτευση Ουκρανού στην Οδησσό
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δείτε το: Ουκρανοί στρατιωτικοί βίαια βάζουν άντρα σε βανάκι για να τον στείλουν στο μέτωπο

Όσο νέες αναφορές εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την δημιουργία μίας νέας ρωσικής αεροπορικής βάσης στα σύνορα με την Ουκρανία, ένα τρομερό βίντεο που δείχνει την βίαιη επιστράτευση ενός Ουκρανού κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Βανάκι με το Ζόρι

Πιο συγκεκριμένα, η διάσημη Clash Report ανάρτησε στον λογαριασμό της στο X ένα βίντεο διάρκειας περίπου μισού λεπτού που δείχνει δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να σπρώχνουν με το ζόρι έναν πολίτη σε ένα μαύρο βανάκι. Όπως αναφέρει και η περιγραφή του βίντεο, στόχος τους ήταν να στρατολογήσουν τον Ουκρανό πολίτη αφού φαίνεται πως ήταν σε ηλικία επιστράτευσης.

Ο Ουκρανός όμως αντιστάθηκε σθεναρά και αυτό τράβηξε την προσοχή των περαστικών που μαζεύτηκαν δίπλα από το βανάκι υποστηρίζοντάς τον. Οι στρατιωτικοί επιστράτευσης του Κιέβου αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο και ο άντρας ξεκίνησε να τρέχει μακριά για να ξεφύγει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πρόσφατα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας ωστόσο δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε παρόμοια σκηνικά στην χώρα. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να στρατολογήσει όσους περισσότερους άντρες και γυναίκες μπορεί, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται να πολεμήσουν.

Νέα Ρωσική Αεροπορική Βάση

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, η Ρωσία φαίνεται πως κατασκευάζει μία νέα αεροπορική βάση στην ρωσική επικράτεια.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως το σημείο στο οποίο θα κατασκευαστεί η βάση βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Αλεξεΐβκα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία. Σε αυτό το χωριό βρίσκεται ένα κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης που συνδράμει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η νέα βάση θα απέχει σχεδόν 60 με 70 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικοί προτείνουν πως το σημείο βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στα ουκρανικά σύνορα για να αποτελέσει βάση αεροπλάνων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, για αυτό και εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα η βάση δημιουργείται ειδικά για την επιχείρηση στρατιωτικών ελικοπτέρων και ίσως για συγκεκριμένα αεροσκάφη, όπως τους τύπους An-26 και Su-25.

Ένας λογαριασμός στο X ανέφερε πως στο τέλος του 2023 η Μόσχα μείωσε τον αριθμό ελικοπτέρων που επιχειρούσε από την αεροπορική βάση στο Ροβένκι του Μπέλγκοροντ, γεγονός που μπορεί να υποδεικνύει ότι η νέα βάση κοντά στην Αλεξεΐβκα θα γίνει το νέο τους «σπίτι».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...